Tarihte böyle hoca görmedik

Başbakan Erdoğan, Yenikapı'daki mitingde yaptığı konuşmada Fethullah Gülen'i yine sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, 'Gülen'in tek ceketim var' sözünü hatırlatarak 'Tarihte böyle hoca görmedik' dedi.

Miting alanından 'dik dur eğilme, bu millet seninle' tezahüratlarına Başbakan Erdoğan, 'Rüku00fbdan başka hiçbir yerde eğilmedim, eğilmeyiz' karşılığını verdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

'Bunlar seçim öncesinde oturdular, bir hesap, plan yaptılar, bir tuzak kurdular. CHP, MHP, BDP, onların yanında Pensilvanya, Türkiye için bir kurgu yaptılar. 'Ortak aday çıkaralım, AK Parti karşısında o ilde kim güçlüyse, o ilçede kim güçlüyse ona destek olalım' dediler. Pensilvanya'daki zat, çiftliğinin yanında bir yer satın aldı. Oraya da montaj fabrikasını kurdu. Orada montajlar yapılıyor. Çok kabiliyetli yeğenleri varmış, yeğenleriyle bu işi götürüyor. Hocaefendi ya, tek ceketi varmış. Nasıl tek ceketse, buna CHP de, MHP de, BDP de, milyarlarca dolarlar da sığıyor, ananaslar sığıyor, rafineriler sığıyor. Sen neyin hocasısın? Biz tarihimizde böyle hoca görmedik. Maşallah tek odada oturmuş. Ben senin İstanbul'da Altunizade'de oturduğun yeri de biliyorum, şu andaki çiftliğini de biliyorum, oradaki villaları da biliyorum. Neyi anlatıyorsunuz, kimi aldatıyorsunuz? Ufak atın da güvercinler yesin. İşleri güçleri, yavuz hırsız ev sahibini bastırır ya hemen montajlarla üzerimize gelmeye başladılar. Aileleri parçaladılar ve sokakları ateşe verdiler. Gezi olaylarının perde arkası açılıyor. Kendileri de bizzat bu olayların içindeydiler.'

yenişafak