TARİHİ GÜN YARIN

Başbakan Erdoğan, yarın saat 11.00'de demokratikleşme paketini açıklıyor. Türkiye için bir dönüm noktası olması beklenen paketler bir çok eşik atlatılmış olacak. Erdoğan, "11 yıl boyunca onlar yanıldı millet kazandı. İnşallah bugünden itibaren de onlar yanılacak, Türkiye kazanacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ahilik Haftası kutlamaları ile Makissos Termal Hotel açılışı ve Neşet Ertaş 1. Altın Bağlama Kültür/Sanat Ödülleri törenine katıldı. Erdoğan, yarın açıklayacakları demokratikleşme paketine, yaptıkları her icraata karşı çıkanların yine karşı çıkacaklarını belirterek, "11 yıl boyunca onlar yanıldı millet kazandı. İnşallah bugünden itibaren de onlar yanılacak, Türkiye kazanacak" diye konuştu.

İri olalım midelerine oturalım

Başbakan Erdoğan, "Bizi bölerek yutmak isteyenler var. Biz öyle iri olalım ki onların midelerine oturalım" dedi. Erdoğan, "Demokratikleşme paketini İmralı ya da terör örgütü istedi diye yapıyorlar" iddiaları olduğunu belirterek, "Elinize dilinize dursun. Ne alakası var? Bunlar bizim programımızda var, bunlar bizim tüzüğümüzde var, bunlar bizim kongrelerimizdeki vaatlerimizdir. Bizler bunu gün geldikçe, zemin oluştukça açıklıyoruz" diye konuştu.

Canlı yayınlanacak aynı anda tercüme edilecek

Demokratikleşme paketinin içeriğini, yarın saat 11:00'de Başbakanlık Yeni Bina'da canlı yayınla açıklayacak. Paketin içeriği, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. Erdoğan, konuya ilişkin basın açıklamasını, saat 11.00'de yapacak. Başbakanlık Yeni Bina'da yapılacak toplantıya, yazılı ve görsel basından genel yayın yönetmenleri ve temsilcileri de katılacak. Erdoğan'ın basın açıklaması, Başbakanlık Basın Müşavirliği'nin vereceği frekans üzerinden canlı yayınla ekranlara taşınacak. Basın açıklaması, simultane olarak İngilizce ve Arapça'ya da çevrilecek. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın koordinatörlüğünde hazırlanmış olan paketle ilgili yapılacak basın açıklaması sırasında bakanların da hazır bulunmaları bekleniyor.