Taksim olmadı şimdi parklara

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin sivil darbe girişimi olduğu deşifre edildi. Üç beş ağacı bahane ederek sokağa dökülen marjinal gruplar, Taksim'de istediğini alamayınca, Türkiye genelindeki parklarda bir araya gelerek, hükümet'e karşı eylemleri sürdürme kararı aldı.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Gezi Parkı olaylarında istediğini elde edemeyen yapılar, şimdi parklarda darbe propagandası yapıyor. Türkiye'nin çeşitli kentlerinde, önceden belirlenerek parklarda bir araya gelen gruplar, hükümet'in düşmesi için darbe çığırtkanlığı yapıyor. 'Hükümet istifa' sloganları eşliğinde eylem yapan gruplar, öte yandan Mısır'da gerçekleşen darbeye de açıkça destek veriyor.

Darbecilere destek sözü verildi

8 Temmuz'da Adnan Kahveci Parkı Forumunda alınan kararlar çarpıcı. Halkın iradesi ile göreve başlayan hükümeti yok etmek üzere hazırlan Balyoz Darbe Planına da destek olan formcular, 15 Temmuzdaki Ankara Yargıtay karar duruşması yapılacak olan Balyoz davasına katılarak darbecilere destek verme kararı alıyor. Ergenekonculara da destek veren formcular, 5 Ağustos 2013 günü karar duruşmasına katılarak darbecilere psikolojik destek verme kararı aldı.

Başbakana hakaretler sıralandı

Batıkent Dayanışma Platformu gerçekleştirdiği formda Başbakan Erdoğan'a hakaretler sıralandı. Formda şu ifadeler kullanıldı: "Ülkesinde halkı ayağa kalkınca yurtdışına çıkan, televizyonlarda ve katıldığı toplantılarda halkına iftira atan, tek ayaküstünde kırk yalan söyleyen, halkına savaş açıp sokaklardaki milyonlara çapulcu diyen, bindirilmiş kıtalarla halkın karşısına kiralık AKP'lileri çıkarmaya çalışan, saldıran, hakaret eden, kaçan, korkak bir başbakan gördüku2026"

Mısır'a açıkça manipülasyon

Mursi'nin halkın büyük desteği ile seçildikten sonra, halka zulüm etmeye başladığını ileri süren direnişçiler, Mursi'nin Cumhurbaşkanlığı'ndaki Müslüman Kardeşler iktidarı boyunca, Mısır'da halka yönelik baskı şiddetini arttırarak devam ettiğini, yolsuzluk arttığını, makam sahiplerinin imtiyaz kazandığını savunarak toplum mühendisliğini sürdürüyor. Şerri hükümlerin uygulanmasından rahatsız olan direnişçiler, Mısırda uygulanan şerri hükümlerin toplumu böldüğünü savunuyor.

Toplum mühendisliğine soyundular

Mursi, göreve geldikten sonra ilk işi Gazze'ye açılan tek kapı olan Refahiye'yi açmasına karşın direniş formlarında bu tam tersi bir şekilde anlatılıyor. Direnişçiler, İsrail ablukasındaki Gazze'nin dünya ile tek bağlantı noktası olan ve çok uzun yıllardır kullanılan Gazze-Mısır tünelleri yıkıldığını, suyla doldurulduğunu halka anlatıyor. Suriye konusunda açıktan katil Esed'i destekleyen direnişçiler, Suriye'de Alevilerin kalbini ısıran El Kaide'ci katiller açıktan desteklenirken, Suriye'ye yönelik Cihad çağrısı yapıldığını ileri sürülerek, topluma nifak tohumları ekiliyor.