​Tablet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tablet alırken, bir bilgisayar veya bir cep telefonu alırken davrandığınız kadar seçici olmak gerekiyor. Hem en iyi performansı alabileceğiniz hem de en az birkaç yıl sorunsuz olarak kullanabileceğiniz bir tablet seçmek bu kadar çok alternatif varken biraz zor olabiliyor. Sizin için iyi bir yatırım olması adına tablet alırken dikkat edilmesi gerekenler yazımızda birkaç püf noktasından bahsetmek istiyoruz. İyi bir tablet satın almak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini gözden geçirmeden tablet almamanızı öneriyoruz.

Aşağıdaki maddelere uygun en iyi tablet modellerini ilgili bağlantıdan görebilirsiniz.

Tablet Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İyi bir tablete sahip olmak için bunlara dikkat etmeyi unutmayın:

-Öncelikle alacağınız tabletin işletim sistemi konusunda bir karar vermeniz gerekiyor. Android, Windows veya IOS işletim sistemlerinden hangisi sizin için ideal sorusuna yanıt vererek işe başlayabilirsiniz. Bu soruya yanıt ararken kullanım alışkanlıklarınızı ve diğer akıllı cihazlarınızı değerlendirmeyi unutmayın. Ayrıca güncelleme alacağı süreyi de göz önünde bulundurun.

-Alacağınız tabletin hangi ölçülerde olmasını istiyorsunuz? Eğer seyir keyfi arıyorsanız büyük ekran bir tablet tercih edebilirsiniz. Ancak yer kaplamayan, hafif ve çantaya atıp çıkarım diyeceğiniz bir tablet arayışınız varsa o zaman ölçüleri daha küçük modelleri tercih etmelisiniz.

-Depolama alanı için nasıl bir kapasiteye ihtiyacınız olduğunu planlamalısınız. Kullandığınız uygulamalar, tableti ne amaçla kullanacaksınız gibi sorulara vereceğiniz yanıtlar tabletin sahip olması gereken minimum kapasiteyi de gösterecektir.

-Tableti kimin kullanacağı konusu da belirleyici bir durum olarak dikkate alınmalı. Örneğin derslerini takip etmek için çocuğunuza bir tablet alacak olabilirsiniz. Veya oyun oynaması için seçecek olabilirsiniz. Ya da tableti iş için kullanacak olabilirsiniz. Her bir durum için farklı özelliklerde ve farklı fiyatlarda tabletler tercih edebilirsiniz.

-Bir tabletin en iyi sonucu vermesi için bağlantı ayarlarının kullanıcının ihtiyaçlarını mutlaka karşılaması gerekir. Tabletin görüntüsünü sunum yapmak üzere başka bir ekrana aktarmak için uygun teknoloji veya girişe sahip olmasına ihtiyacınız olabilir. Veya yoğun internet kullanımınız olacaksa Wi-Fi bağlantısı yanında GPS ile 4G teknolojisini de desteklemesi işinizi kolaylaştırabilir. SD kart takılabilir, USB ile bağlanılabilir tabletler de daha fonksiyonel olarak işinizi kolaylaştıracaktır.

-Satış sonrası destek alabilmek için aldığınız tabletin yaygın bir marka olması da önem taşıyor. Servis ağ ve garanti esasları konusunda geri bildirimleri iyi olan markalardan şaşmamanızı öneriyoruz.

Diğer tüm teknolojik ürün tavsiyeleri için syblog sitesini ziyaret edebilirsiniz.