SUUD HÜKÜMETİ UMRE ZİYARETLERİNE KISITLAMA GETİRDİ

Hac ibadetlerinde yoğunluk nedeni ile uygulanan kota şimdi de umre için getirildi.

Hacılar Turizm yönetim kurulu başkanı Ramazan Özsarı'nın verdiği bilgiye göre Suud hükumeti 2014 umre sezonunda kısıtlamalara gidiyor

Kabe çevresinde halen devam eden inşaat çalışmaları nedeni ile bu kısıtlamanın yapıldığını Ayrıca Cidde ve Medine haricinde hiçbir havaalanına umreci kabul edilmeyeceği ve gelenlerin ise geri çevrileceği gelen bilgiler arasında.

2013 Hac mevsiminde 20.000 kişinin vizesi iptal edilmiş ve birçok Hacı adayı mağdur kalmıştı. Yetkililer Umre konusunda da aynı sıkıntıların yaşanmaması için, umrecilerin bu faktörleri dikkate alması ve profesyonel aracı firmaları tercih etmesi gerektiğini belirtiyor.

Suudi Arabistan Hac bakanı Dr. Bender bin Muhammed Hicar, yaptığı açıklamada umre şirketlerinin yoluyla, geçen mevsimde krallığa gelip ülkelerine hala dönmemiş hacıları göndermeleri gerektiğini, umrecinin krallık topraklarında eskiden en fazla 30 kalabiliyorken son düzenlemeye göre 14 günden fazla kalmamaları, şirketlerin bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmedikten sonra onlara yeni vize verilemeyeceğini açıkladı. THY Vize İçin Kısıtlama Yazısı Gönderdi

THY ve Suud hava yolları umre bileti için başvuran acentalara, umre vizesinin 14 gün ile sınırlı kalacağını bildiren bir yazı gönderdi.

Hacılar Turizm yönetim kurulu başkanı Sn Ramazan Özsarı ayrıca 2013 yılı hac sezonunda Suud Hükumetinin yapmış olduğu hizmetlere değindi. Şeytan taşlamaya giden yol üzerinde bulunan tüneller içerisine yaşlı hacılar düşünülerek yürüyen merdiven hizmeti getirildi. Mina-Arafat-Müzdelife arasında büyük bir metro hattı kurularak hacıların bir kısmının transferleri metro ile gerçekleştirilmeye başlandı. Aynı zamanda Mekke-Medine-Cidde üçgeninde büyük bir demir yolu projesi için çalışmalara başlandı ve epeyce yol katedildi. Medine-i Münevvere 'de ise Cennet'ül Baki kabristanının arka kısmında harem etrafını genişletme projesini uygulamak için yıkımlar başlatıldı.