Suud Fetvası İsrail saldırılarına ön hazırlık\u200b\u200b\u200b\u200b\u200b\u200b\u200b

"İsrail'e karşı savaşmanın caiz olmadığı yönünde fetva veren Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh'in bu fetvasının İsrail sınırında eğitilen ve Hizbullah'a karşı savaşacak yeni gruplar için ön hazırlık çalışması olduğu belirtiliyor.

KORAY TAŞDEMİR

"İsrail'e karşı savaşmanın caiz olmadığı ve Hamas'ın terör örgütü olduğu" yönünde fetva veren Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh İsrail'e davet edildi. Müftü Abdülaziz'in fetvasının bir takım yeni hazırlıkların ön hazırlığı olduğunu söyleyen Ortadoğu Uzmanı Dr. Abdullah Manaz, "İsrail sınırında Hizbullah ile mücadele edecek yine bir grubun eğitimine başladılar. Bunları Amerikan, İngiliz ve Ürdün özel kuvvetleri yönetiyor. Bu fetva da bu çalışmanın bir felsefi dayanağı ve ön hazırlığıdır. "dedi.

ABD öncülüğünde yeni bir ittifak kuruluyor

Manaz, ABD'nin Suudi Arabistan öncülüğünde yeni bir ittifak kurduğunu belirterek " Bu ittifak kapsamında Amerikan özel kuvvetleriyle, Ürdün özel kuvvetleri yine bir eğitim faaliyetine başladılar. DEAŞ'in kurulduğu Ürdün'de iki kamp var. Kraliyet özel kuvvetler kampı var Amman'ın hemen yukarısında yer alıyor, bir de çölde bir kamp var. Buralarda şimdi Hizbullah'a karşı mücadele edebilecek grupları eğitiyorlar. "diye konuştu. Bu grupların DEAŞ'la iç içe olduklarını ifade eden Manaz, "Golan Tepeleri'nin hemen dibinde DEAŞ'in hakimiyet alanı var. İsrail bir tek burayı bombalamadı, diğer her tarafa bombardıman düzenlediler. Buradaki DEAŞ terör örgütünün alanını koruyor bunlar. Suriye'nin güneyinde tam İsrail sınırında. İsrail kendi sınırında hiçbir zaman bir İslami grubun ya da örgütün konuşlanmasına izin vermemiştir. Burada iki grup var. Bir DEAŞ terör örgütü ki bunları da zaten Amerika, İngiliz ve Ürdün özel kuvvetleri yönetiyor. Bir de bunun üzerinde Sünni bölge var. Sünni bölge de Golan tepeleri boyunca devam ediyor. Bu bölgeye de Hizbullah'a karşı mücadele edecek yeni bir grup yetiştiriyorlar. Bunun da ön hazırlığını yapıyorlar." ifadelerini kullandı. Manaz, "Dini gruplarda bir dini hareketi oluşturmadan önce felsefe temelini oluşturuyorlar. Dolayısıyla buna fetva temeli oluşturuyorlar. Buradan İsrail kuvvetleri ile birlikte ortaklaşa bir hareket yapacaklar." dedi.