Suriye'yle bağlantılı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "El Muhaberat ile yakın ilişkide olduğunu ve isimlerini bildiğimiz örgüt tarafından yapılmıştır. Gözaltına alınanların bazıları keşif yapan, bazıları araçları saklayan kişiler. Dünden beri çeşitli manipülasyonlarla olay başka örgütler tarafından üstleniliyormuş gibi ortam yaratılmaya çalışıldı. Amaç buradaki insanları karşı karşıya getirmek.'

İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamada 735 iş yeri, 62 araç, 8 kamu binası ve 120 konutta hasar oluştuğunu, olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Güler "Olayın faillerine yönelik tespit işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Olayı gerçekleştiren ve ismi belirli olan örgüt, bağlantılı olduğu kişiler tespit edildi. Bunların Suriye'deki rejim yanlısı örgütlerle ve oradaki istihbarat örgütleriyle irtibatlı oldukları tespit edildi" diye konuştu.

Saldırının amaçlarının ne olduğunu vatandaşların bildiğini dile getiren Güler, şunları söyledi: "Bunun amacı, hedefi; yöneldiği insanlar itibariyle ülkemizin huzur ortamına darbe vurmak, hem de yürümekte olan çözüm sürecini provoke etmek. Buradaki insanları karşı karşıya getirme amacı güdüyor. Açıkça ifade ediyorum, El Muhaberat ile yakın ilişkide olduğunu ve isimlerini bildiğimiz örgüt tarafından yapılmıştır. Tüm ekiplerimizin sabaha kadar yürüttüğü çalışma neticesinde 9 kişi gözaltına alındı. Bunlardan bazıları keşif yapan, bazıları araçları saklayan kişiler. Dünden beri çeşitli manipülasyonlarla olay başka örgütler tarafından üstleniliyormuş gibi ortam yaratılmaya çalışıldı. Amaç buradaki insanları karşı karşıya getirmek."

Bakan Güler, olayın tüm yönleriyle incelendiğine dikkati çekerek "Bu olaya karışan araçlardan birinin plakası tespit edilmiştir. Halkımız, oynanmak istenen oyunun farkına varsınlar" diye konuştu.