Suriyeli muhaliflerden görülmemiş taktik

Suriyeli muhalifler, Şam'ın kuzeyindeki tarihi Malula kasabasını ele geçirdi. Operasyon, dağlardan yanıcı maddeyle dolu lastikler yuvarlanarak düzenlendi.

Şam'ın 55 kilometre güneyinde bir dağın yamacında bulunan Malula'ya gece operasyonu düzenleyen muhalifler, tarihin en eski savaş taktiklerinden birini kullanarak kasabayı Suriye ordusunun elinden aldılar. Kenti çevreleyen dağa çıkan muhalifler patlayıcı ve yanıcı maddelerle doldurdukları otomobil lastiklerini dağın yamacına konuşlanan askerlerin üzerine yuvarladılar.

REJİM, MEVZİLERİ BOŞALTTI

Askerler ise mevzilerini boşaltmak zorunda kaldılar. Beş gün süren şiddetli çatışmaların ardından bölgenin en eski Hıristiyan yerleşim birimlerinden biri olan Malula muhaliflerin kontrolüne girdi. Yaşanan kargaşada 12 rahibenin ve kilise görevlisi 3 genç kızın kaybolduğu ortaya çıktı. AFP haber ajansının telefonla ulaşmayı başardığı rahibelerden Peagia Seyyaf, bölgedeki bir diğer Hıristiyan kasaba olan Yabrud'da güvenli bir eve getirildiklerini bildirdi. Muhaliflerin rahibeleri güvenlik sebebiyle kasabadan çıkardığı bildirildi. Halkının hala Aramice konuştuğu 3 kentten biri olan Malula, Şam'a açılan uluslararası karayolları üzerinde bulunuyor. Öte yandan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos, insani yardım için kuşatma altındaki bölgelerde yaşayan yaklaşık 250 bin kişiye hiçbir şekilde ulaşamadıklarını belirtti.

Kaynak: Sabah