Suriye'de nefes almak mucize

Zulümde babası Hafız Esad'ı geride bırakan Beşşar Esad, Suriye'yi adeta ölüm tarlasına çevirdi. İç savaşta yaralananların bir çoğu daha güvenli bölgelerde tedavi edilmek üzere hastaneye götürülürken yollarda hayatını kaybediyor.

SURİYE'DE Beşşar Esed zulmü had safhaya ulaştı. bölgelerindeki güvenlik sorunları nedeniyle yaralandıkları bölgeden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Derkuş kasabasındaki hastaneye giderken yolda yaşamını yitiren Ömer el Hasen'in dramına gazeteciler etti.

Suriye'nin Cesr eşŞuğur ve bu bölgede yer alan Beşeriye köyünde, Esed güçlerinin kullandığıuzun namlulu silahlar ve varil bombaları sonucu birçok insan sakat kalıyor ya da hastahane yolunda ölüyor. Çatışmalarda kadın, bebek demeden öldürülen ve sakat kalan Suriyelilerin aileleri de perişan oluyor. Kimi anneler çocuklarını hastaneye ulaştırma çabasına düşüyor kimi de evinde yaralı çocuğunun başında savaşın biteceği günü bekliyor.

Şiddetli çatışmaların, ağır bombardımanların yaşandığı Cesr eşŞuğur ve Beşeriye köyünde hastaneler, okullar, camiler yıkılmış durumda. Buralardaki çatışmalarda yaralananlar, Derkuş kasabasındaki hastaneye getirilmeye çalışılıyor.

Arkadaşının kollarında öldü

Cesr eşŞuğur'dan 20, Beşeriye'den ise 15 kilometre uzaklıkta bulunan Derkuş'amuhaliflere ait pikaplarla taşınan yaralıların dramlarına gazeteciler de tanık oldu. Cesr eşŞuğur'da yönetime bağlıkeskin nişancılar tarafından uzun namlulu silahla vurulan ve arkadaşları tarafından hastahaneye götürülürken ölen Ömer El Hasen'in acı dolu dramı film karelerine yansıdı.

Hasen'in arkadaşlarından Abu Leheb yaptığı açıklamada, arkadaşının kollarında öldüğünüve hastahaneye yetiştiremediklerini belirterek "El Hasen'ı pikaba bindirdikten sonra, kollarımla sararak vücut ısısını korumaya çalıştım. Ama olmadı, kurtaramadık. Hasen, Esed'e bağlıkeskin nişancılar tarafından vurularak şehit edildi. Ama Beşşar Esed bizi istediği kadar vursun,şunu bilsin ki tek bir kişi kalana kadar mücadele edeceğiz ve bu savaşıkazanacağız" dedi.

Gözüyaşlı annenin bedduası

İsmini açıklamayan Abdulkadir'in annesi de daha önce savaşta iki oğlunun öldüğünü, diğer oğlu Şerif'in ise Şam'da yaralandığını belirtti. Beşeriye'deki evinde oğluna bakan ve gözyaşlarıiçinde yaşadıklarınıanlatan anne, şunlarıkaydetti: Suriye'de yaşanan bu zulmüanlatmak için kalbim dayanmıyor. Her gün evler bombalanıyor, evlerimiz yıkılıyor. Çocuklarımızöldürülüyor. Esed'e bağlı birlikler hiç durmaksızın Beşeriye'yi bombalıyor, ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Üzerimize bombalar yağmur gibi yağdırıyorlar. Uçaklarla üzerimize varil bombasıatıyorlar. Oğlum yaralıyerde yatıyor. Evimizi yıktılar, ne yapacağımızı bilmiyorduk. Hemen hemen her gün köyümüzü bombalıyorlar. Bizim evimizi yıktıkları gibi Allah'ta onların evini yaksın."