Suriye'de büyük tuzak

İstihbarat kaynakları TSK'nın Suriye'de teröre karşı yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nın, PKK, DEAŞ ve Esed rejimince sabote edileceğini bildirdi.

ENES BABACAN / MİLAT ÖZEL HABER

PKK/PYD'nin Munbiç'te, Esed rejimi ve Şii milislerin İdlip'de, DEAŞ'ın ise El-Bab'da TSK'yı sıkıştıracağı ifade edildi. Kaynaklar, "Türkiye ve ÖSO'nun, bu kirli planı bozmak için her an yeni bir operasyon yapabileceğini" kaydetti.

Esed'in yeni hedefi Türkmenler ve Bayır Bucak

Bayır Bucak Türkmen Cephesi'nden alınan bilgilere göre; Esed Halep'ten sonra ÖSO'nun kontrolündeki İdlip ve Bayır Bucak bölgesini hedef alacak. Türkmenlerin yaşadığı Bayır Bucak bölgesine askeri yığınak yapıldığına dikkat çeken Türkmen Cephesi kaynakları "Halep düştü ve şimdi Sıra İdlip ve Bayır Bucak'a geldi. Katil Esed ve Şii milisler buraya büyük bir yığınak yapmaya başladı" şeklinde açıklamalarda bulundular.

"Bizden duanızı eksik etmeyin"

Türkmen Cephesi'nden yapılan açıklamada "Bizler Türkmendağı'da direnen Türkmen mücahitleriz. Bildiğiniz gibi Halep düştü. Esed güçlerinin ikinci hedefi Türkmendağı'dır. Eğer Türkmendağı da düşerse biliniz ki Türkiye'nin etrafı sarıldı demektir. Esed güçleri Halep deki askeri gücünü şuan Türkmendağı'ndaki birliklerine takviye ediyor. Cephelerini gözetlememiz sonucu Esed askerlinin cephe hattında ağır silahları ve askerlerini yığdığını görüyoruz. Her an büyük operasyon başlayabilir. Bizlerden öncelikle dualarınızı eksik etmeyiniz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Türkiye halkından dualarını bekliyoruz. Ümmetin son kalesi bizi unutma..." denildi.

Türkiye operasyon yapabilir

Türkmen Cephesi düşerse Türkiye sınırının güvenliksiz bir hale geleceğine dikkat çeken istihbarat kaynakları ise "Fırat Kalkanı operasyonun Suriye'nin İdlip kenti ve Lazkiye kentindeki Bayır Bucak bölgesine yönlendirilebileceğine dikkat çekiyor. Türkiye destekli bir operasyon ile Esed ve Şii milislerin daha büyük katliam yapılması engellenebilir. Aksi takdirde daha büyük katliam, göç olacaktır ve Türkiye-Suriye sınırının güvenliği tamamen ortadan kalkacaktır. ABD'nin 7 helikopterle PKK-PYD'ye silah yardımı yaparak Munbiç üzerinden Türk ordusunun yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı sıkıştırılmaya çalışacak. DAEŞ ise son büyük mücadelesini yine TSK'ya karşı verecek. Türkiye başarılı olursa dünya huzur bulacak. Eğer olamazsa "Her yer Halep" gibi olacak. Bu sebeple Rusya'nın da destekleyebileceği bir TSK-ÖSO operasyonu yapılabilir" açıklaması yapıldı.