Suriye yanıyor

Suriye'nin başkenti Şam'ın birçok bölgesinden dün, Esed güçlerinin ağır bombardımanı sonucu dumanlar yükseldi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın birçok bölgesinden, Esed güçlerinin ağır bombardımanı sonucu dumanların yükseldiği görülüyor.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi(LCC), Beşşar Esed güçlerinin dün sabahtan bu yana Kasyon Dağından Şam'ın Duma, Doğu Guta, Cober, Muaddamiye, ve Seyyide Zeynep bölgelerini roketlerle vurduğunu ve söz konusu bölgelerden dumanların yükseldiğini belirtti.

Kentin Bağdat caddesinde bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu yaralananlar olduğunu aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), Esed güçlerinin Şam'ın Adra bölgesini kimyasal madde içeren silahlarla vurduğunu ileri sürdü.

Günün bilançosu: 126 ölü

SNHR, Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 126 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Rejime bağlı ordu birliklerinin başkent Şam'ın Adra, Duma, Haresta, Doğu Guta, Dareya, Tadamun, Yermuk, Zemelka ve Cobar bölgelerine kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlarda 63 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Halep'te 28, Humus'ta 20, Dera ve Kuneytra'da 4'er, Deyru'z Zor ve İdlib'te 3'er ve Hama'da da bir olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının 126'ya çıktığını kaydetti.