Süper Lig'de şampiyonluk düğümü bu akşam çözülüyor!

Süper Lig'de şampiyonluk düğümü bu akşam oynanacak karşılaşmalarla birlikte çözülecek. Lider Galatasaray'a 1 puan yeterken Fenerbahçe ise İstanbulspor'dan 3 puan alarak ezeli rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Haber: Yunus Akseki

Süper Lig'de rekor puanlarla geçen sezonun son maçları için heyecan dorukta. Sezon boyunca devam eden Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı, bugün oynanacak olan Konyaspor - Galatasaray ve Fenerbahçe - İstanbulspor maçlarının sonucunda netlik kazanacak.

Konyaspor - Galatasaray

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında Konyaspor'a konuk olacak. Konya Büyükşehir Stadı'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve müsabakayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde olan lider Galatasaray, ligde geride kalan 37 maçta 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 99 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, Konya deplasmanından 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Puan cetvelinde 15. sırada bulunan Konyaspor ise 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 41 puana ulaştı. Yeşil-beyazlılar, karşılaşmada 1 puan alırsa ligde kalmayı garantileyecek.

Muhtemel 11'ler:

Konyaspor: Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Soner, N'Zonzi, Ndao, Oğulcan, Ethemi, Çikalleshi

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Fenerbahçe - İstanbulspor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 38. ve son haftasında İstanbulspor'u ağırlayacak. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek.

Geçen hafta Galatasaray'ı deplasmanda yenerek moral bulan Fenerbahçe, son haftaya rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e indirmiş ve ikili averajda rakibinin önüne geçmişti. Sarı-lacivertli ekip, İstanbulspor'u mağlup ederek şampiyonluk için Galatasaray'ın mağlubiyetini bekleyecek.

Muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Çağlar, Ferdi, King, Szymanski, Fred, Tadic, Serdar Dursun, Dzeko

İstanbulspor: Mücahit, Okan, Mehmet, Deli, Coly, Ali, Sambissa, Vorobjovas, Loshaj, Jackson, Mamadou