Sultanbeyli gençlik ve spor projeleriyle şahlanacak

Sultanbeyli’de Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Keskin ile yeni dönemde hayata geçirmesini planladığı projelerini konuştuk. 10 yılda Sultanbeyli’nin birikmiş tüm sorunlarını çözen Başkan Keskin gelecek dönemde gençlik ve spor projelerinin damga vuracağını kaydetti.

RÖPORTAJ: FIRAT İPEK

Sultanbeyli Anadolu Yakası’nın son dönemde hızla kalkındığına tüm İstanbul’un şahit olduğu bir ilçe. 2009 yılından bu yana ilçede görev yapan ve 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı tarafından yeniden aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile seçime ve sonrasına dair keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İlçenin geleceğiyle alakalı planlanan projeleri konuştuğumuz Başkan Keskin, tüm samimiyetiyle sorularımızı cevapladı. Şimdiden keyifli okumalar...

Yeni dönemde gençlik ve sporla alakalı olarak projeleriniz nelerdir?

Sultanbeyli’ye geride kalan on sene boyunca 6 adet gençlik merkeziyle, 9 adet okuma evi kazandırdık. İlçemizde biz göreve geldiğimizde 3 bin kitaplı bir kütüphane vardı. Bugün 9 kütüphanemizde 150 bin kitapla hizmet veriyoruz. Gençlik merkezlerimizde gençlerimize derslerine takviye olacak kursların yanı sıra 20’yi aşkın tiyatro, fotoğrafçılık, gitar gibi sosyal branşlarda atölye çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımıyla da Bilim ve Teknoloji Merkezimizi açtık. Şimdi yeni dönemde tüm bunların üstüne daha da vizyon projeler koymayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde eğitim kampüsleri oluşturacağız. Teknik çalışmaları biten üniversite projemizi hayata geçireceğiz. Ayrıca İnovasyon Merkezi’ni Sultanbeyli’ye kazandıracağız. Bununla birlikte Geleceğin Meslekleri Merkezi’ni de inşa edeceğiz. Yeni dönemde yeni spor kompleksleri ve yüzme havuzlarıyla, halkımıza spor yapmak için daha fazla alanlar oluşturacağız. Kazandıracağımız spor komplekslerinde gerçekleştirilecek olan uluslararası müsabakalarla Sultanbeyli sporun da kenti olacak.

Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni yeni faaliyete açtık dediniz… Neler var Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde?

Özellikle gelişme çağındaki çocukların bilime, üretmeye ve denemeye teşvik edilmesi ülkemizde bilimsel gelişmelerin ve analitik düşüncenin önünün açılması anlamına gelir. Buradan yola çıkarak ilçemize Bilim ve Teknoloji Merkezi kazandırmanın önemli olacağını düşünerek öğrencilerimizin okul dışı öğrenme ortamında Bilim Üniteleri ve Maker Atölyelerinden faydalanmasını arzu ettik. Merkezimizde 42 bilim ünitesi, maker atölyesi, uygulama okulu teknoloji eğitimi, bilim ve teknoloji gezileri yer alıyor. Özellikle robotik kodlamayla ilgili olarak eğitimler vereceğiz. Merkezimizin içinde Battalgazi Gençlik Merkezimizde bulunuyor, bu nedenle zaten oraya bilim ve sanatın buluştuğu yer diyoruz.

Sosyal belediyecilik anlamında engelliler, kadınlar ve çocuklar için yeni dönemde neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Yeni planladığımız bir Engelsiz Yaşam Merkezimiz var. Bu merkezimizde beden ve ruh sağlığı gibi konularda hizmet vereceğiz. Engelli vatandaşlarımızın toplum hayatına daha fazla katılmasını bu merkezle sağlayacağız. Diğer taraftan ailelere danışmanlık yapacak, eğitimler verecek, kreşler kuracak ve çocuklarımız için oyun sokakları planlayacağız. Kadınlar için Aile Akademisi adı altında hizmet verecek bir yerimiz olacak. Burada kadınlarımıza el sanatları atölyesinden tutun da spor alanlarına kadar bir gününü dolu dolu geçirebileceği bir mekan sunacağız. İlköğretim çağındaki çocuklarımıza da yeni dönemde kırtasiye malzemelerini belediyemiz tarafından ücretsiz olarak verilecek. Sultanbeyli bildiğiniz gibi tam bir Türkiye özeti. Bu nedenle komşuluk kültürümüzü canlı tutma adına Anadolu ruhunun izlerini sürdürmeyi önemsiyoruz ve tüm bunların ışığında ilçemize Komşuhaneler kazandıracağız.

Projelerinize baktığımızda müzik evlerini görüyoruz. Bunun gibi kültürel faaliyetleriniz var mı yeni dönemde?

Evet var. Aydos Tepesi ve Teferrüç Tepe’ye kazandıracağımız mesire alanlarının içinde oba kütüphaneleri olacak. Gençlerimiz oraya gelip doğayla iç içe bir şekilde kitabını okuyacak, çayını kahvesini içecek. Ayrıca Memleket Kıraathanesi’ni de ilçemize inşa edeceğiz. Kongre ve Kültür Merkezi kurmak istiyoruz. Sadece Sultanbeyli’nin değil, İstanbul’un birçok sempozyumu, tiyatrosu burada gerçekleşsin diye bir derdimiz var. Bununla birlikte 24 saat hizmet veren 50 bin kitabın yer alacağı ve gençlerimize ücretsiz ikramların yapılacağı Şehir Kütüphanesi de ilçemizde hizmet verecek. Sadece bunlarla da sınırlı kalmıyoruz… İlçemize Sanat Müzesi kuruyoruz. Sanatın ilçesi Sultanbeyli bir müzeye sahip oluyor ve Aşık Veysel Kültür-Sanat Evi’ni hayata geçirebileceğimizi de söyleyebilirim.

Sultanbeyli’ye meydanlar kazandırmıştınız, yeni dönem hem meydanlarla ilgili hem de yayalaştırma çalışmalarıyla ilgili projeleriniz var mı?

Mülkiyet sorununu çözen ve artık tapularını hak sahiplerine vermeye başlayan Sultanbeyli’de yeni akıllı şehircilik yaklaşımlarının temel ilkeleri harfiyen uygulanacak. Bu nedenle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlara meydanlar yapmaya devam edeceğiz. Yayalaştırma çalışmalarına hız verecek, trafik ve park sorununu çözme adına şehir merkezine yakın bölgelere açık ve kapalı otoparklar kazandıracağız. Yeni bisiklet yollarıyla halkımızı hem spora teşvik edeceğiz hem de trafik sorununu çözeceğiz. Hemşerilerimiz İstanbulkart ile bisikletini kiralayıp kısa mesafelere ulaşım sağlayacak.

Başkan Keskin’in mega projeleri arasında eğitim kampüsleri, yeni mesire alanları, teleferik, kongre ve kültür merkezi, macera parkları, seyir terasları, yeni spor salonları ve yüzme havuzları, şehir kütüphanesi, geleceğin meslekleri merkezi, engelsiz yaşam merkezi ve aile akademisi, Yenidoğan-Hastane-Çeşme Durağı arası metro hattı, bisiklet yolları, Abdurrahmangazi Camii ve katlı otopark, sanat müzesi, akıllı şehircilik uygulamaları gibi mega çalışmalar yer alıyor.