Su yok bira var

Antalya'nın CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın dosyası kabarıyor. Daha önce gençlere bira festivali düzenleyen Akaydın, Antalya'yı yakıp yıkan eylemcilere müdahale için TOMA'lara su isteyen polise 'Hayır' dedi. Akaydın'ın ayrıca, eylemcilere kumanya ve bira dağıttığı, sit alanı içindeki 100 adet ağacı kestirip sosyal tesis yaptırdığı öne sürüldü.
YAKUP KÖSE / ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildikten sonra şehrin farklı yerlerinde bira festivalleri düzenleyerek gündeme gelen Mustafa Akaydın'ın Antalya'da Gezi Parkı olaylarını tetiklediği iddia ediliyor.

Polise su bile vermeyen Akaydın'ın, eylemciler Cumhuriyet Meydanı'nda toplandıktan sonra gösteri alanına belediyeye ait iki kamyonla kaldırım taşı döktürdüğü, eylemcilere belediyenin bütçesinden kumanyalarını karşıladığı ve eylemciler polisle çatıştıktan sonra dinlenirken bira dağıttığı ileri sürüldü.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İstanbul Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesine karşı çıkıyor gözükürken kendisinin ağaç katliamına imza attığı da ortaya çıktı. Verdiği talimatla sit alanında bulunan 100'e yakın ağaç kesildi. Antalya Su Arıza'nın (ASAT) yanında bulunan sit alanındaki 100'e yakın ağacı kesen Akaydın, kesilen ağaçların yerine Büyükşehir Sosyal Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisleri yaptırdı. Tesislerin girişine de büyük bir posterini astıran skandalların Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın bu iddialara vereceği cevap merakla bekleniyor.

TOMA'lara su vermedi

Antalya'daki Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eyleminde meydana gelen çatışmalarda polisin Toplumsal Müdahale Aracı TOMA'lara su takviyesi talebi, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmişti.

Hürriyet gazetesi de bunu haber yaparak, "Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden CHP'li Başkan Mustafa Akaydın'a destek mesajları yağdı" şeklinde kışkırtmacılık yapmıştı.

EYLEMCİLER İÇİN KALDIRIM TAŞI DÖKTÜRDÜ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Antalya'da Gezi Parkı olaylarını tetiklediği öne sürüldü. Polise su bile vermeyen Akaydın'ın, Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylemcilerin yanına, belediyeye ait iki kamyonla kaldırım taşı döktürdüğü, onlara belediyenin bütçesinden kumanya ve bira ikram ettiği öğrenildi.

"AĞAÇLAR KESİLİYOR" DEDİ 100 AĞAÇ KESTİRDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İstanbul Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesine karşı çıkıyor gözükürken kendisi de ağaç katliamına imza attı. Antalya Su Arıza'nın (ASAT) yanında bulunan sit alanındaki 100'e yakın ağacı kesen Akaydın, kesilen ağaçların yerine Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesis yaptırdı.