Sözleşmelilerin sıkıntıları giderilmeli

Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak, sözleşmeli personellerin sıkıntılarını dile getirerek TRT bünyesinde çalışan tüm personele acilen basın kartlarının verilmesini istediklerini belirtti.

HALİME GÜLERANKARA

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelerek PTT'de "Posta tekelinin kaldırılması" ve TRT'de çalışanların sorunlarına dair açıklamalarda bulundu. Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak basın toplantısında Kamu İktisadi teşekküllerinde çalışan sözleşmeli personellerin en büyük sıkıntılarından biri olan Gelir Vergi Adaletsizliğine değindi. Sözleşmeli personellerin brüt maaş üzerinden, 657'ye tabi memurların ise net maaş üzerinden gelir vergisine tabi olduklarını dile getiren Budak, sözleşmeli personelin yıl içerisinde ne kadar maaş zammı alırsa alsın yılsonunda yüzde 12 zarara uğradığını belirti.

"Asgari gönderi ağırlığının 20 gr indirilmesi çalışanlara zarar verir"

Budak, Mektup gönderilerinin PTT A.Ş tekelinden çıkarılarak bu tekelin 20 gr ve altına indirilmesi duyumu aldıklarını, Haberleşme Hizmet Kolunda faaliyet gösteren üye sayılarının büyük çoğunluğunun PTT AŞ'de olduğunu göz önünde bulundurarak asgari gönderi ağırlığının 20 gr indirilmesi çalışanların ve ülke ekonomisine zarar vereceğini düşündüklerini dile getirdi

"Postacıların Yıpranma Hakkı teslim edilmeli"

Posta Dağıtıcılarının Yıpranma Haklarına da değinen Birlik Haber-Sen "Posta Dağıtıcıları yıprandıkları iddiasıyla 55 yaşında zorunlu emekli ediliyor. Fakat bir yandan da bu çalışanların yıpranmadıkları iddia edilerek Yıpranma Hakları verilmiyor. Bu durumun düzeltilmesi için Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Siz her zaman ezilenin ve yıprananın yanında oldunuz. Bu yüzden postacıların Yıpranma Hakkını teslim edeceğinize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"TRT çalışanları basın kartı olmadığı için yayın alanına giremiyor"

TRT bünyesinde çalışan personellerden bir kısmının basın kartı olmadığı için yayın alanına giremediğini belirten Budak, TRT bünyesinde çalışan tüm personele acilen basın kartlarının verilmesini, özlük haklarında yapılacak olan iyileştirmenin uygulamaya konması için TRT'nin 631 sayılı KHK'nın dışına çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.