Sorun çevrecilikse, hep birlikte yeşillendirelim

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, 'Sorun çevrecilikse, gelin alan gösterelim, hep birlikte yeşillendirelim' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gelişim Üniversitesi'nin Avcılar'daki rektörlük binasında düzenlediği, "Kendi Alanında Yılın Enleri" ödül törenindeki konuşmasında, Taksim Gezi Parkı olaylarına değinerek, şu görüşleri iletti:

"Fazla detaya girmek istemiyorum, ancak esasen şunu teklif ediyorum. Sorun çevrecilikse, gelin alan gösterelim, hep birlikte bütün Türkiye'de ne kadar alan varsa yeşillendirelim. Buyursunlar ama bunlar maalesef mesela ağaç dikmeye gelince...ağaç dikmek için gelen olmuyor. Bazen Timur'un filini hatırlatıyorum. Diyorlar ki, 'Biz şu kadar ağaç dikeceğiz. Hadi önden yürüyün.' Bir bakıyoruz arkamızda kimse kalmamış. Türkiye'de ağaçlandırma ve çevre konusunda son 10 yılda neredeyse 20 kat mesafe alınmıştır."

Milli parkların imara açılması iddiası

Bakan Eroğlu, program çıkışında bir basın mensubunun, milli parkların imara açılacağına dair söylentiler olduğunu hatırlatması üzerine de şunları kaydetti:

"Asla doğru değil. Böyle birşey yok. Milli park sayımızı arttırıyoruz. Milli parkların imara açılması söz konusu değil. Malesef geçen gün bir gazete böyle bir yayın yapınca tekzip gönderdik ama lütfetsinler de bunu yayınlasınlar. Vatandaşlar da doğrusunu öğrensin. Biyolojik çeşitlilik ve taibatı korumak için AB muktesebatıı ile uyumlu bir kanun tasarısı hazırladık. Daha da korumaya yönelik bir tasarı. Biz sadece bunları sınıflandırıyoruz. AB'nin standartların uygun hale getiriyoruz. Düşünün ki çevre faslını açan ilk bizim hükümetimiz oldu. AB'ya dahil olan pek çok ülke, daha sonra açabilmiştir."