Sorumluluğumuz daha ağır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu terör sorununun çözümünde her siyasal partinin sorumluluğu bulunduğunu, anamuhalefet partisi olarak kendilerinin sorumluluğunun ise daha ağır olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SkyTürk 360 televizyonunda canlı yayınlanan ''Siyaset Meydanı'' programına katılarak gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

''Çözüm süreci ve İmralı ile görüşmelerin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması'' üzerine Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin ''İmralı süreci'', ''İmralı görüşmeleri'' tanımlanmalarının kullanıldığını dile getirerek, bu ifadelere itiraz etti.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin, sorunun Türkiye'nin çıkarları korunarak çözülmesinden yana olduğuna işaret ederek, ''İlerde 'biz bu sorunu çözecektik, CHP bize engel oldu' demesinler diye, buyurun kardeşim çözüyorsanız, çözün. Çözün bakalım nasıl çözüyorsunuz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye terör sorununun çözümüne ilişkin görüşmek üzere yaptıkları ziyaretin hatırlatılması ve ''Çözüm için sizin sonuç getirecek somut öneriniz nedir?'' sorusunun sorulması üzerine ise ''Biz teklifimizi götürürken hiçbir somut öneri götürmedik. Götürmeme nedenimiz de şu; eğer bir öneri ile gidersek 'bize bu görüşü dayatıyorsunuz' anlamı çıkabilir endişesi ile götürmedik'' dedi.