SMDK Başkanı Muaz el-Hatib: El-Kaide ideolojisi Suriye halkına uymaz

SMDK Başkanı Muaz El-Hatib yaptığı açıklamada, "Kimi taraflar Nusra Cephesi'ne bazı konuları empoze etmeye çalışıyor. Suriye'de bulunan herhangi bir devrimci güce herhangi bir konuyu empoze etme girişimine karşıyız" diyerek, El-Kaide ideolojisinin Suriye halkına uymayacağını vurguladı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, El-Kaide ideolojisinin Suriye halkına uymadığını ve devrimci güçlerin bu konuda net bir karar almaları gerektiğini belirtti.

Muaz el-Hatib resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "El-Kaide ideolojisi Suriye halkına uymaz. Devrimci güçler bu konuda net karar almalı. Kimi taraflar Nusra Cephesi'ne bazı konuları empoze etmeye çalışıyor. Suriye'de bulunan herhangi bir devrimci güce herhangi bir konuyu empoze etme girişimine karşıyız" ifadesini kullandı.

"SURİYE'NİN GELECEĞİNİ SEÇİM SANDIĞI BELİRLER"

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyaset ve Basın Koordinatörü Luey Mikdad, "Suriye'nin geleceğini Nusra Cephesi değil seçim sandıkları belirler. Biz şu ana kadar Nusra'nın bu konudaki görüşünü bilmiyoruz. Ancak Nusra Cephesi daha önceki açıklamalarında her zaman Suriye halkının bir parçası olduğunu duyurdu" dedi.

Mikdad, Nusra Cephesi'nin görüşü ne olursa olsun, Suriye halkının kendi ülkesinin geleceğini seçim sandıklarında belirleyeceğini vurguladı.

El-Kaide'nin Irak kolu, Suriye'de rejime karşı savaşan Nusra Cephesi'nin kendilerine bağlı olduğunu duyurmuştu.