Siyasi partilerde liste hareketliliği: Adaylar için son gün

Siyasi partiler, yerel seçim takvimine göre bugün saat 17.00'ye kadar aday listelerini teslim etmek zorunda. Kesin aday listelerinin ise 3 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

31 Mart'ta vatandaşlar, şehirlerini, ilçelerini ve mahallelerini yönetecek kişileri belirlemek üzere sandık başına gidecekler.

Bugün, siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sunma son günü. Saat 17.00'ye kadar aday listelerini teslim etmeleri gerekiyor.

Bağımsız adaylar da başvurularını en geç saat 17.00'ye kadar yapabilecek.

Seçim takvimindeki diğer aşamalar ise şu şekilde:

22 Şubat: Siyasi partilerin aday listelerindeki eksikliklerin tamamlanması son günü.23 Şubat: Geçici aday listelerin ilan edileceği tarih.29 Şubat: Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına başlanacak.3 Mart: Kesin aday listelerinin ilan edileceği tarih.4 Mart: Sandık kurullarının oluşturulması işlemlerinin tamamlanması.21 Mart: Seçim propagandası ve yasaklarının başlaması.24 Mart: Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımının tamamlanması.30 Mart: Seçim propagandasının sona ermesi.31 Mart: Oy verme günü.Oy pusulasında yer alacak partilerin ve sıralamalarının YSK tarafından belirlendiği kura sonuçları açıklanmadı.Oy verme saatleri

YSK, mart ayındaki seçimlerde mevsim şartları ve güneşin batış saatini göz önünde bulundurarak doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene almaya karar verdi.

Bu nedenle Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerdeki ceza infaz kurumlarında oy verme süresi, 07.00-16.00 saatleri arasında olacak.

Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.