'Siyasi istikrar korunmalı'

Koalisyon tartışmalarında MHP'nin kilit parti olduğunu dikkat çeken AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "CHP, MHP koalisyonunun HDP tarafından dışarıdan desteklenmesi Türkiye'yi felakete götürür. Ama AK Parti ve MHP koalisyonu Türkiye'de ki dengelerin korunması sağlar "dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan koalisyon senaryolarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. MHP ve CHP'nin koalisyon kuracağına dair haberlerde son dönemlerde sıklıkla tartışılıyor. 2002 seçimleri öncesinde CHP, MHP koalisyonunun ardından MHP'nin baraj altında kalması ile de Bahçeli'nin kendi tabanını riske atıp atmayacağı merak konusu oluyor. Konuya dair görüşlerini aldığımız AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, böyle bir koalisyonun uzun soluklu olmayacağını dile getirerek, önümüzdeki seçimler de MHP'nin tekrar baraj altında kalma ihtimalinin oluşabileceğini ifade etti.

"Türkiye'yi felakete götürür"

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP ile MHP arasındaki koalisyon tartışmalarına yanıt vererek bunun HDP tarafından dışarıdan desteklemesi gerektiğini dile getirdi. Böyle bir koalisyonun Türkiye'yi felakete götüreceğini söyleyen Özdağ, MHP'nin 2002'de yaptığı hatayı tekrarlamaması gerektiğini ifade etti. CHP ve MHP koalisyonunun uzun soluklu olmayacağına dikkat çeken Özdağ, MHP'nin kendi tabanının sesini dinlemesi gerektiğini belirtti. "AK Parti ve MHP koalisyonu Türkiye'de ki dengelerin korunması sağlar" diyen Özdağ, istikrarın bu şekilde devam edebileceğini söyledi. Milli ve manevi değerlere sahip olan MHP tabanı ile AK Parti tabanında ciddi farklılık olmadığını hatırlatan Özdağ, siyasi ve ekonomik istikrarın bu şekilde sürdürülebileceğini kaydetti.

"Bahçeli, tabanının sesini dinlemeli"

Bahçeli'nin kendi tabanının sesini dinlemesi halinde CHP koalisyonunun yanlış olduğunu göreceğini söyleyen Özdağ, "CHP ve MHP koalisyonunun bedelini Türkiye öder. Böyle bir hata erken seçimi getirir ve uzun soluklu olmaz. MHP'yi baraj altında bırakır. 50 yıllık bir siyasi geçmişi olan MHP'nin doğru kararı vereceğini düşünüyorum" dedi. AK Parti'nin MHP ile dışardan destekleyerek bir hükümet kurmasının doğru olacağını vurgulayan Özdağ, "Bu durumda en azından Türkiye hükümetsiz kalmaz. Türkiye tekrar seçim yükünün altına girmez. Sonuçta seçim demek 4-5 ay Türkiye'de siyasi, bürokratik, ekonomik ve dış politikada ki çarkların durması ve en azından yavaşlaması demektir. O nedenle böyle bir yavaşlamayı kimse göze alamaz" ifadelerinde bulundu.

"MHP kilit parti"

MHP'nin kilit parti olduğunu söyleyen Özdağ, ülke menfaatlerinin düşünülmesi gerektiğini kaydetti. Siyaset içerisinde zaman zaman çok sert söylemlerde bulunulsa da sağduyulu hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Özdağ, "Sonuçta CHP Atatürk'ün kurduğu parti olmaktan çıkmıştır. İçerisinde Ermeni soykırımını destekleyen Hüseyin Aygün gibi teröristlere eylemci diyen milletvekilleri var. Türkiye'de polisle çatışan, geçmişte asker, polis öldürenlere övgüler yağdıran insanlar var. O nedenle MHP'nin Atatürk'ün kurduğu parti olmaktan çıkan, altı oktan birisi olan milliyetçilik vasfını yitirmiş bir partiyle koalisyon kuracağını tahmin etmiyorum" değerlendirmelerinde bulundu.