Sıra öğrenci affında

Kamuda başörtüsü yasağını kaldıran düzenleme yıllardır sürdürülen bir zulüm ve ayıbı ortadan kaldırırken, 28 Şubat Post-modern darbecilerinin okullarından uzaklaştırarak eğitim haklarını gasp ettikleri öğrencilerin mağduriyetlerini gidermeye yetmiyor. Başörtüsü nedeniyle işten atılan memurlara işe dönme hakkı tanınırken, darbe döneminde okullarından atılan öğrencilerin haklarının iade edilmesi için de genel bir öğrenci affı gerekiyor.

İSMAİL UĞUR / ANKARA

Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının 2011'de kaldırılması sonrasında bazı üniversite yönetimleri yasak uygulamasını sürdürdü. Bu nedenle başörtüsü mağduru öğrencilerin birçoğu 2012'de getirilen öğrenci affı imkanından yararlanmak istemedi.

Genel af sorunu çözer

Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından oluşan özgürlük ortamı, 2012'deki öğrenci affından yararlanmayan başörtüsü mağdurlarının da okullarına tekrar dönebilmesi için önemli bir fırsat oluşturuyor. Hükümetin getireceği genel bir öğrenci affı, 28 Şubat darbesinin yaşattığı acıları bir nebze olsun hafifletebilir.

Bütün öğrenciler yararlanır

Getirilecek genel bir öğrenci affının, gerek ailevi gerekse de maddi nedenlerden ötürü okullarını yarıda bırakmak zorunda kalan öğrencilerin eğitimlerini tamamlayabilmelerinin de yolunu açacak. Üniversiteyi kazanarak okula başladığı halde her yıl en az 10 bin öğrenci çeşitli nedenlerle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalıyorlar. Başörtüsü mağdurlarıyla birlikte diğer nedenlerle ayrılanlar da hesaba katıldığında yüz binin üzerinde bir kitlenin genel öğrenci affıyla okullarına dönebilme imkanına kavuşacağı tahmin ediliyor.