Siparişlere yetişemiyorlar! Atölye sayısı yükseldi

Dev moda markalarından Türkiye'ye spor giyim siparişi yağıyor. Taleplere yetişmekte zorlanan birçok firma, ilave tesis yatırımına başladı. Anadolu'da da ciddi yatırım hamlesi yaşanıyor. Fason üretim yapan atölye sayısında patlama var. Dev markaların siparişlerine yetişmekte zorlanan firmalar, yeni yatırımlarla kapasitelerini artırıyorlar. Ülke genelinde örgü kumaş makinesi ve konfeksiyon yatırımlarında büyük bir artış var. Birçok şehirde yatırım hamlesi başlatılmış durumda. İrili-ufaklı birçok firma siparişlerini yetiştirmek için tüm kapasite çalışıyor. .

Tüm dünyada pandemiyle birlikte uzaktan çalışmanın devreye alınması spor giyime olan talebi patlattı. Pandemiden önce koleksiyonlarının küçük bir kısmını spor giyime ayıran dünya moda devleri, hızla strateji değişikliğine gitti. Artık tüm markaların koleksiyonlarında en büyük yeri spor giyim alıyor.

İş kıyafeti ve abiye ürün satmakta zorlanan firmalar, spor giyim koleksiyonlarını artırınca, Türkiye'ye adeta sipariş yağmaya başladı. Dev markaların siparişlerine yetişmekte zorlanan firmalar, yeni yatırımlarla kapasitelerini artırıyorlar. Ülke genelinde örgü kumaş makinesi ve konfeksiyon yatırımlarında büyük bir artış var. Birçok şehirde yatırım hamlesi başlatılmış durumda. İrili-ufaklı birçok firma siparişlerini yetiştirmek için tüm kapasite çalışıyor.

KÜÇÜK ATÖLYELER ARTTI

Tekstilde tüm ürün gruplarına yüksek talep olduğunu söyleyen Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GAİB) Başkanı Fikret Kileci, spor giyimde kullanılan örgü kumaşa özellikle yüksek talep olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birçok şehirde büyük firmaların yanı sıra küçük atölye yatırımlarının da arttığını söyleyen Kileci, "Özellikle Malatya, Batman ve Midyat gibi merkezler, ciddi yatırım alıyor. Büyük ölçeklilerin yanı sıra küçük yatırımların sayısı da hayli yüksek. Türkiye bu anlamda önemli bir sipariş artışıyla karşı karşıya kaldı. Kalite ve lojistik avantajımız var. Eskiden biz Avrupa'nın alternatifi olurduk, şimdi Avrupa bizim alternatifimiz oldu" dedi.

Bu ürüne olan talebin sadece pandemi ile ilişkilendirmenin eksik olacağını söyleyen Kileci, şunları kaydetti:

"Eskiden özellikle iş yaşamında kılık kıyafete çok dikkat edilirdi. Şimdi şekilcilikten çok natürellik ön plana çıktı. Bu nedenle hemen her marka artan talebe yanıt vermeye çalışıyor."

Sabah