Sinvar Gazze'den güvenli çıkış teklifini reddetmiş

Hamas lideri Yahya Sinvar'a, vefatından çok da uzun olmayan bir süre önce, "Hamas adına Mısır'ın ateşkes müzakerelerine katılması" koşulunda Gazze'den güvenli çıkış teklif edildiği ileri sürüldü.

"Hamas adına Mısır'ın Gazze'de ateşkes-rehine anlaşması müzakerelerine katılması" koşulunda Hamas lideri Yahya Sinvar'a Gazze'den güvenli bir şekilde ayrılma şansının teklif edildiği kaydedildi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD, Arap ve Hamas yetkililerine dayandırdığı habere göre Sinvar, arabuluculardan gelen bu teklifi, "Kuşatma altında değilim, Filistin topraklarındayım." diyerek reddettiği aktarıldı.

Kendinden sonra neler yapılması gerektiğini de planladı

Ayrıca, "öldürülme olasılığının yüksek olduğunu kabul eden" Sinvar'ın, Hamas yetkilileri ile bu ihtimali değerlendirdiği de belirtildi.

İsmail Haniye suikastının ardından Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak seçilen Sinvar, kendi ölümünden sonra geçiş sürecini yönetecek bir liderlik konseyi seçilmesini önerdi.

İsrail'in kendi ölümünden sonra Hamas'ı taviz vermeye zorlayacağını öngören Sinvar, grup yöneticilerine "pes etmemeleri" ve "asla taviz vermemeleri" konusunda da uyarıda bulundu.