Sincan Belediyesi iklim değişikliğini en aza indirebilmek adına önemli çalışmalara imza atıyor. Ödül üstüne ödül aldığı sıfır atık çalışmalarıyla örnek gösterilen Sincan Belediyesi çevre hassasiyetine gösterdiği duyarlılığıyla da takdir topluyor. 3 yılda yaklaşık 200 bin kişiye sıfır atık konusunda eğitim verildi. Bu eğitimlerle Sincan’da kişi başına 1200 gram olan atık miktarı 800 grama düştü. Bu şu anlama geliyor; Sincan nüfusu 600 bin civarında yani 200 bin kişi artık hiç atık çıkarmıyor.
Ekipmanlar Sincan'ın 4 bir yanındaSincan Belediyesi, vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği çeşitli noktalarda; 74 adet (6’lı grup) mobil atık getirme merkezi, 54 adet (3’lü grup) atık kumbarası, 44 adet (2’lü grup) atık kumbarası ve 316 adet tekli atık kumbarası olmak üzere toplam 640 kumbara ile cam, demir, elektronik, kâğıt, plastik, pil, tekstil ve bitkisel atık yağ gibi geri kazanım ekipmanları kurdu. Sincan Belediyesi geri dönüşüm toplama alanlarındaki bu atık malzemeleri düzenli olarak topluyor; yeniden hayata kazandırıyor, doğayı koruyarak israfı önlüyor. Ayrıca gençlerin ve çocukların sıfır atık konusunda bilinçlenmesi için okullara 40 adet mini kompost makinesi hediye edildi.
Ayda 300 gr. solucan gübresiEkim yapılan toprağın vitamin-mineral değerlerini koruyan, verimini suni gübresiz arttıran ve su ihtiyacını azaltan ürünlerin başında solucan gübresi geliyor. Sincan Belediyesi kırmızı Kaliforniya solucanı ile solucan gübresi üretimine devam ediyor. Öncelikle solucan maması hazırlanıyor. Mama; belediye binalarında tüketilen çayın posaları, pazar atıkları ile hayvan gübresini karıştırarak yapılıyor. Düzenli bakım ve besleme ile solucanlar mamayı tüketiyor ve ayda yaklaşık 300 kg gübre elde ediliyor. Gübre tesisteki ağaçlar, sebzeler, çiçeklerde kullanılıyor.
Çocuklar çok sevdiSincan Belediyesi’nce, adeta bir botanik bahçesi şeklinde tasarlanan merkezde, çocuklar başta olmak üzere 7'den 70'e herkese sıfır atık ve geri dönüşüm süreci anlatılıyor. Merkezde ayrıca tamamı atık malzemelerden oluşturulan bir de çocuk parkı bulunuyor. Araba tekerlekleri, tahta, metal gibi atık malzemeler bir araya getirilerek oluşturulan parkta minikler eğlenerek öğreniyor.
Eko-çiftlik ürünlerin ihtiyaç sahiplerineSincan Belediyesi çevre bilinci tam, doğa dostu bir nesil yetiştirmek; sıfır atık ve geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla ilçeye büyük bir çiftlik kazandırdı: Sincan Eko-Çiftlik Sıfır Atık Merkezi. Bu çiftlikte toplanan atıklar geri dönüştürülerek tekrar kullanıma sunuluyor, çeşit çeşit sebze ve meyve üretiliyor. Eko çiftlik aynı zamanda bir eğitim yuvası. Öğrencilerin sık sık ziyaret ettiği çiftlikte geri dönüşüm süreci anlatılıyor. Atık malzemelerden oluşturulan çocuk oyun parkı da miniklerin hem ilgisini çekiyor hem de eğlendiriyor. Bu çiftlikte domates, salatalık, biber, patlıcan gibi çeşit çeşit sebzeler yetiştirilerek üretime katkı sağlanıyor. Elde edilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Eko-Çiftlik’e ayrıca 3000’den fazla ağaç ve çalı dikildi. Mis kokulu çiçeklerden çiçek ve gül yolu oluşturuldu.
Ercan: Dijital dönüşüm akademisine bekliyoruzSincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Dijital Dönüşüm Akademisi” ile Sincan’ı dijital dönüşüme ve her alanda yüksek verimliliğe hazırladıklarını kaydetti. “Yarınlara uzanan teknoloji ve bilim yolunda beraber yürümeye devam edeceğiz” diyen Başkan Ercan, vatandaşlara çağın mesleki eğitimleri için destek olduklarını ifade etti.
Sincan Belediyesi teknolojiye ilgi duyan vatandaşların dijitalleşme yolculuğuna ücretsiz rehberlik eden Dijital Dönüşüm Akademisi ile vatandaşın dijital dünyayla buluşmasını sağlıyor. Başkan Ercan, “Burada robotik kodlama, e-ticaret, mobil fotoğrafçılık, bilgisayar işletmenliği gibi birçok dalda gençlerimiz eğitim alabiliyor” ifadesini kullandı.
Çimşit yüzme havuzu kapılarını açtıSincan Belediye Başkanı Murat Ercan söz verdi; kısa bir sürede Çimşit, Yenikent ve Törekent olmak üzere 3 farklı noktada yüzme havuzlarını tamamladı. Kadın, erkek ve çocuklar için belirli gün ve saatlerde kullanım imkanı bulunan Çimşit Yüzme havuzuna ilişkin bilgi ve kayıt işlemleri 444 4 762 destek hattı ve www.sincan.bel.tr internet adresi üzerinden yapılıyor. Çimşit’te bulunan yüzme havuzu, 12,5-25 metre ebatlarında olan yarı olimpik yüzme havuzu 7’den 70’e her yaştan vatandaşın hizmetine açık. Pazartesi günleri temizlik ve bakımı yapılmak üzere kapalı olan tesiste kadın ve erkekler için belirli gün ve saatlerde kullanım imkanı bulunuyor. Havuz; Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri kadınlar; Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri ise erkekler için hizmet verecek. Serbest kullanımın yanı sıra Cumartesi ve Pazar günleri 7 ile 13 yaş arası çocuklar için 09.00 ve 14.30 saatleri arasında yüzme kursu da verilecek.
Sincan'a 5 yeni gençlik merkeziHizmete başlayan 5 yeni Gençlik Merkezi Sincanlı gençlerin gözdesi. Gençlerin keyifli ve kaliteli zaman geçirmesini hedefleyen merkezlerde sosyal ve kültürel aktivitelerin yanı sıra drama, resim ve İngilizce eğitimleri de veriliyor. Gençler için spor ve sanatın çeşitli branşlarında talebe göre faaliyetler düzenleyecek olan Gençlik Merkezlerinde herhangi bir kontenjan sınırlaması yok. Gençlerin oyun oynamaya, spor yapmaya ve eğlenmeye duydukları ihtiyaç göz önüne alınarak yapılan merkezler için bir yaş sınırı da bulunmuyor.
5 farklı noktada hizmete açılan Gençlik Merkezleri ise şöyle; Selçuklu Mahallesi Gençlik Merkezi, Gökçek Mahallesi Gençlik Merkezi, Yunus Emre Mahallesi Gençlik Merkezi, Törekent Mahallesi Gençlik Merkezi, Mustafa Kemal Mahallesi Gençlik Merkezi.