Özellikle kabızlık tedavisinde sıklıkla kullanılan sinameki çayı zayıflatıcı etkisi ile beslenme uzmanlarının gözdesi. Ancak uzun süre kullanılması tavsiye edilmiyor. Peki sinameki çayının faydaları nelerdir? Sinameki çayı hangi hastalıklara iyi gelir? Sinameki çayını kimlere faydalı, kimlere zararlı? İşte sinameki çayının sağlığa faydaları...
SİNAMEKİ ÇAYI
Özellikle kabızlık tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Zayıflamak için de tercih edilen sinameki çayı, üç haftadan fazla tüketildiğinde bağırsaklarda kronik tembelliğe, kalıcı hasara hatta uzun vadede tümörlere bile neden olabilir. Crohn hastalığı, ülseratif kolit, apandisit, mide iltihabı ve hemoroid olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır; kalp hastalığı olan kişiler kontrollü tüketmelidir. Aynı zamanda sinameki ilaçlarla etkileşime girebilen bir bitki olduğundan, sürekli kullanılan ilaç varsa doktora danışılarak tüketilmelidir.
yöntemi tercih edilmez ve sağlıklı olmadığı söylenir.
Sinameki çayının faydaları
Cilt için sinamekinin faydaları nelerdir
Sinameki bitkisi cilt için gerçekten yararlı olabilir. Radyasyona maruz kalma, çevresel kirleticiler ve sert kimyasallar cilt sağlığımızı olumsuz yönde etkiler ve çeşitli cilt rahatsızlıklarına neden olur. Doğal otlar, parlayan bir cilde sahip olmak ve cilt sorunlarını ciltte tutmak için etkili ve ucuz bir yoldur. Sinamekinin cildinize fayda sağlayabileceği bazı yollar aşağıdaki gibidir.
Akne ve egzama tedavisinde
Sinameki anti-bakteriyel özelliği, dermatolojik veya cilt rahatsızlıklarının tedavisinde size yardımcı olabilir. Sinameki yapraklarından yapılan macun, akne gibi cilt enfeksiyonlarının yanı sıra egzama gibi iltihaplı durumların tedavisinde de etkilidir. Sinameki de bulunan aseton ve etanol, akneye neden olan mikroorganizmalarla savaşabilir.
Sinameki çayı nasıl yapılır, faydaları nelerdir
Yaraları iyileştirir
Sinameki macunlarının yaraları iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda sinameki saç kıran tedavisinde de kullanılmaktadır.
Güçlü saçlar için; sinameki
Pürüzsüz, parlak ve güçlü saçlar elde etmek için sinameki kullanabilirsiniz. Sinameki tozunu su ve yoğurtla karıştırarak doğal bir saç bakım paketi hazırlayabilirsiniz.
Saçları güçlendirir
Sinameki, saçınızı güçlendirmek ve kalınlaştırmaktan başka parlaklık kazandırmak için bir saç kremi olarak kullanılabilir. Kimyasal tedavilerin olumsuz etkilerini en aza indirmek için mükemmel bir seçenektir. Başlangıçta, saçlarınız sert ve kuru hissedebilir, ancak faydalar birkaç gün sonra ortaya çıkar.
Kepekleri yok eder
Sinameki sadece saçlarınızı güzelleştirmekle kalmaz aynı zamanda saç derisini iyileştirir ve kepek tedavisini yapar. Saçınıza parlaklık ve tanım kazandırır.
Kabızlık sorunundan kurtarır
Bir müshil olmak, sinameki çayı kabızlığı gidermek için etkilidir . ABD FDA tarafından konstipasyonu tedavi etmek için reçetesiz bir ilaç olarak onaylanmıştır. Sinameki çayı, dışkı maddesini daha hızlı bir şekilde itmesi için kolonun kaslarını uyarır. Sinameki yaprağı bağırsak hareketlerine neden olan kasılmalara neden olmak için bağırsak duvarlarına etki eder. Kolonun su emmesini sağlayarak dışkıyı yumuşatır. En şiddetli kabızlık vakalarını bile etkili bir şekilde tedavi edebilir.
Kolon temizleyici
Sinameki , laksatif etkileri nedeniyle “temizleyici bir bitki” olarak kabul edildi. Sinameki yaprağı, geleneksel Çin tıbbında, kalın bağırsakta biriken ısıyı ortadan kaldırmak ve vücudun midede biriken durgun gıdalardan kurtulmasına yardımcı olmak için kullanılır. Günümüzde, kolonoskopi ve diğer kolon cerrahisi türlerinden önce kolonun temizliğinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Hemoroid tedavisi
Ağrıyı azaltmaya yardımcı olduğu ve hızlı iyileşmeyi kolaylaştırdığı için, anal yırtıkların ve hemoroidlerin tedavisinde etkili olduğu bulunmuştur. Üstelik, yumuşak dışkıları desteklediğinden, anal fissür gibi patolojik durumlarda kolay defekasyona neden olur. Bunun sebebi, ağızdan sindirimden sonra, sinameki bileşiklerin, bağırsak bölgesinde absorbe edilmesine ve böylelikle de şeker olmayan parçaların kolonda ayrılmasına neden olmasıdır. Bu şeker olmayan bileşenler, bağırsak sistemini tahriş ederek ve uyararak peristaltik hareketleri arttırır. Bu şekilde, dışkıların bağırsak yoluyla geçmesini hızlandırır.