Sıfırcı Paşa

28 Şubat davası devam ederken, dönemle ilgili her gün yeni bir zulüm ortaya çıkıyor. 28 Şubat'ta Milli Güvenlik derslerine giren askerler, Şener Eruygur'un talimatıyla İmam Hatip Liselerinde terör estirmiş. Başörtülü öğrencilere 'sıfır' verilirken, haksızlığa karşı çıkan müdürler ise makamlarından indirilmiş.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

28 Şubat post-modern davası Ankara'da devam ediyor. Müştekilerin başvuruları ise post-modern darbe sürecinde yaşanan skandalları bir bir deşifre ediyor.

28 Şubat sürecinde Şener Eruygur'un talimatıyla Milli Güvenlik Derslerine giren askerler adeta İmam Hatip Liselerinde terör estirmiş.

Eruygur'un sıfırcı askerleri

Başörtülü öğrencilerin bulunduğu sınıflara önce derslere girmemeye başlayan askerler, ardından öğrencilerin yazılılarına 'sıfır' vermiş. Söz konusu notlara direnen müdürler ise makamlarından indirilmiş, örtülü öğrenciler ise Milli Güvenlik Derslerinden sınıfta bırakılmış.

Mağduriyetlere mercek tutuluyor

Söz konusu gerçek Ankara'da devam eden 28 Şubat davası ile ortaya çıktı. Davaya müdahil olmak için dilekçe veren bir eğitimci, Şener Eruygur'un talimatıyla yaşadıklarını bir bir anlattı. Savcılar 28 Şubat sürecinde okullarda yaşanan mağduriyetleri mercek altına aldı.

İşte mağdur müdür Abdullah Karakan'ın savcılığa müracaatında anlattıkları:

"Ben Halil oğlu, Gülşehir -Nevşehir 1953 doğumlu öğretmen Abdullah Karakan'ım. 38 yıldır çok sevdiğim ülkemin hizmetindeyim. Eylül-1996 ile Kasım 1998 yılları arasında Tekirdağ-çorlu imam hatip lisesi müdürü olarak görev yaptım. 1997 yılının 2. Dönemi 1. Yazılı sınavlar yapılıncaya kadar her şey normaldi. Bundan sonra 10-A sınıfı Milli Güvenlik Bilgisi derslerine giren Binbaşı O.E., kız öğrenciler hakkında "çağdaş kıyafetli değil diyerek derslere girmeyip tutanak tutmaya başladı. İkinci yazılı sınav zamanı geldiğinde de bana gelerek: "müdürüm ben bu öğrencilere sıfır vereceğim" dedi. Ben de kendisine sözlü için olabilir ama yazılı için, yazılı yapmadan hayali olarak sıfır veremeyeceğini, bunun yönetmeliklerimize aykırı olduğunu söyledim. Bunun üzerine muhatabım." Hocam ben on altı yaşımdan beri askerim, komutanım bana böyle emretti. Ben emri yerine getiririm dedi. O sırada komutanı Şener Eruygur idi.

Müdürlüğü elinden alındı

Bir hafta sonra 10-A sınıfı öğrencilerinin hepsine ikinci yazılı yerine 0(sıfır) verilmiş olarak hazırladığı listeyi getirip masama bıraktı. Ben bu evrakı imzalamadım ve teslim almadım. Bunun üzerine, soruşturma sonucu beni okul müdürlüğünden öğretmenliğe indirdiler. Bu dönemde bir buçuk yıl ve ondan sonraki hayatımda maddi-manevi çok çileler çektim. Meşhur 28 Şubatın aynı okul öğrencisi olan dört çocuğumla, öğrencilerim ve öğretmenlerimle bütün olumsuzluklarını yoğun olarak yaşadım ve hala hayatımda izleri devam ediyor."