SGK'dan büyük müjde! ölüm aylığı kime verilir?

​Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile sigortalının yaşamını yitirmesi halinde ailesine maaş bağlanacağı ilane dildi. O 5 şartı içeren herkese para yardımı yapılacağı açıklandı.

Para yardımı almak isteyenler araştırmalarını yaparken kimlerin yararlanacağı merak konusu oldu. SGK'dan para yardım müjdesi yapılırken o koşulları sağlayan vatandaşlara has yapılacak ödemeler 13 bin TL olarak tespit edildi. İşte o ödemelere uyulması için gerekli 5 koşul haberimizde.

5 YIL ŞARTI

Kanunun yürürlük tarihinden sonra ölen sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanması için 5 sene koşuluna bakılıyor. 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim bildirimi yapılarak 5 seneden beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim ödemesi gerçekleşir.

Malullük, vazife malullüğü ya da yaşlılık aylığı alan ya da ödemeyi elde edecek olan kişiler için, sigortalı olarak çalışmaya başlamaları sebebiyle kesilmiş durumlarda ölen sigortalıların hak sahiplerine yazılı istekte bulunmasıyla ölüm aylığı verilir.

DİLEKÇE BAŞVURUSU

Ölen çocuktan ötürü anne ya da babaya ylık bağlanması için ölen SSK'lı çocuğun her türü borçlanma zamanları haricinde en az 5 sene süreyle sigortanın olup toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim bildirimi olması gerekir. Bununla birlikte 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim bildirimi yapılması şart.