SGK'da neler oluyor?

SGK yalanlama yaparken, doğruladı

2013 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağza alınmayacak hakaretler sıralayan Konya Kulu SGK Müdürünün, SGK tarafından görevden kısa bir süre el çektirilerek önce Eskişehir'e, ardından hakaretlerinden dolayı adeta ödüllendirilerek Ankara'ya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Şef kadrosuna atandığı ortaya çıktı.

Hüseyin Çetin'in kurum mailinden servis ettiği yazıyla dönemin Başbakanı Erdoğan'ın '2 ayyaş' sözüne gönderme yaparak "Senin gibi kafası ayıklar 10 senede peşkeş çekerken memleketi, kafamız kıyak sanma biliyoruz ne haltlar yediğini. Hesap günü görüşürüzu2026" dediği tespit edilmesine karşın SGK'nın H.Ç.'yi kolladığı deşifre oldu.

Üstelik SGK medya da yer alan haberlerin ardından yaptığı yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanına hakaret eden bürokrata nasıl kol kanat gerdiğini itiraf etti.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada şu, ifadelere yer verildi:

"Haber gerçeği yansıtmamakta olup, adı geçen kişinin fiil ve eylemleri hakkında soruşturma yapılmış, soruşturma raporuna istinaden ve Başkanlık Makamının Oluru ile kişi Kulu Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü görevinden alınarak, Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Şef kadrosuna atanmıştır. Ayrıca Merkez Disiplin Kurulunun kararıyla kişi, Aylıktan Kesme Cezası ile tecziye edilmiştir. Mezkur şahıs eş durumundan aile birliğinin sağlanmasını talep etmesi üzerine, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Şef kadrosuna naklen atanmıştır. Eş durumu tayinlerinin nasıl yapılacağı ilgili mevzuatta belirtilmiş olup, Kurum Başkanının veya Yönetim Kurulunun inisiyatif kullanması söz konusu değildir."

NELER OLMUŞTU?

2013u2032de Konya İli Kulu İlçesi SGK Müdürlüğü görevi yürüten Hüseyin Çetin'in SGK'nın tüm adreslerine mail atarak dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğini 'Milat Gazetesi'nde yayınladığı haber ile deşifre eden Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci, mahkeme tarafından bu hafta adli para cezasına çarptırılmıştı. Hakaret eden memurun ise SGK Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kendi isteği doğrultusunda Ankara'ya atandığı iddia edilmişti. İddia bugün yapılan açıklama ile doğrulanmış olurken, SGK'nın tavrı manidar bulundu.