Şeyh İkrime''den ''esirleri koruma'' çağrısı

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsrail hapishanelerindeki esirlerin sağlığının korunması için çağrıda bulundu.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsrail hapishanelerindeki esirlerin sağlığının korunması için insan hakları savunucusu sivil toplum kuruluşlarına acil eylem planı hazırlanması çağrısında bulundu.

Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle esirlerin sağlığında herhangi bir sorunun meydana gelmesi halinde İsrail yetkililerinin sorumlu tutulacağını belirterek, zalim işgal güçlerinin tüm kadın ve erkek Filistinli esirleri serbest bırakması gerektiğini vurguladı.

Şeyh Sabri yaptığı açıklamada, “Tüm hukuk ve insan hakları örgütleri esirlerin korunması ve serbest kalmaları için çaba göstermelidir” şeklînde konuştu.

Şeyh Sabri, açıklamasında İşgal zindanlarındaki esirlere bir mesaj göndererek, “Ey kahraman esir kardeşlerim ve bacılarım, sizi Beytu’l-Makdis’ten selamlıyoruz. Aziz ve Cebbar olan Allah’a sizi vebadan koruması ve gözetmesi için dua ediyoruz. Ey kahramanlarımız sabır ve sebat edeceğiz ta ki Allah’tan gelecek olan yardımla hem sizler hem bizler bu belalardan kurtulalım” ifadelerini kullandı.

Ayrıca şeyh Sabri, Arap ve İslam ülkelerini, insan ruhuna uygun olmayan cezaevlerinde kötü koşullar altındaki siyasi görüşleri ve düşüncelerinden ötürü tutuklanan özellikle âlim ve davetçi esirlerin serbest bırakılması için harekete geçmeye çağırdı.