Sevilay Yükselir: CHP vakfa dönüştürülmeli

A Haber'de yayınlanan Kadraj'a konuk olan Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir, CHP ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak '' Ben CHP'nin bir vakfa dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Aldığı, alacağı oy oranı belli. Bu ülkede İktidar olma şansı yok.'' dedi.

CHP'NİN BU ÜLKEDE İKTİDAR OLMA ŞANSI YOK

CHP vakfa dönüştürülsün. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri varlığını devam ettiren bir parti. Önemli bir geçmişi var, tarih yazmış bu parti. Atatürk'ün kurduğu parti. Ben CHP'nin bir vakfa dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Artık olmuyor. CHP'nin aldığı, alacağı oy oranı belli. İktidar olma şansı yok bu ülkede. Çok net bir şekilde söylüyorum. CHP ismi artık rahatsızlık veriyor, kulağı tırmalıyor. Yeni bir parti lazım. Solda değil, merkezde, dört eğilimi toparlayan, kucaklayan ama sosyal demokrat eğilimleri daha önemseyen, hayata soldan bakanların kendi bulabileceği yeni bir parti kurulmalı. Bu partiyle olmuyor. CHP, devletin partisi ve gitmiyor. Ne kadar zorlasanız da ne kadar bastırsanız da bir yere gitmiyor. Artık bence yeni bir şeyler yapmak lazım.

TAYYİP ERDOĞAN VE ARKADAŞLARININ KURDUĞU PARTİ 12 SENEDİR İKTİDAR

Bugün Metin Feyzioğlu ile beraberdim. Bana 'bu kadar kolay mı?' dedi. Tayyip Erdoğan'ın ve arkadaşlarının 2002'de çok kısa zamanda kurup da hayata geçirdikleri parti 12 senedir iktidar. Demek ki olabiliyormuş. Sağdaki diğer bütün partilerin topunu aldı çöpe attı ve AK Parti 12 yıldır iktidar. Siz de bunu başarabilirsiniz, yeter ki isteyin. Ama bir hazırcılık var. Hazırcık da şu; 'nasılsa CHP var, gidersin oturursun başına. Bir de sen şansını denersin.' CHP politikasını ben bilmiyorum zaten. Ben yıllar önce CHP'de, ondan önce SHP'de siyaset yaptım ama ulusalcı kritiklerle anlaşamadım, anlaşamayız. Ben Emine Ülker Tarhan ile aynı zeminde olamam, mümkün değil. Saygım sonsuz. Biz meselelere farklı bakıyoruz. Güneydoğu'da hala CHP'nin esamesi okunmuyor. Korkunç bir şey. Türkiye partisi değilsin. Selahattin Demirtaş, Türkiye partisine oynadığını gösterdi bir lider olarak. Selahattin Demirtaş bile Batı'dan oy aldı. CHP yok, hala CHP yok. Onun için fazla uğraşmamak lazım. Bence yeni bir parti lazım. Yeni bir açılım, yeni bir soluk lazım

Kaynak: Star