Sendikalı organize işler!

Geçen hafta Balıkesir'de Otel Basri'de yapılan akil insanlar toplantısını protesto eden, salonu basmak isteyen ve polisin kurduğu barikatları yıkan göstericilerin arkasından Türk Eğitim-Sen çıktı. Toplantının yapılacağı gün Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı tarafından tüm üyelerine mesaj atılarak, organizasyonun engellenmesi için harekete geçilmesi istendiği öğrenildi.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

'Barış Elçileri' olarak 'Çözüm Süreci' kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesine çıkartma yaparak, kardeşlik projesini anlatan 'Akil İnsanlar'ın Balıkesir toplantısını basan provokatörlerin, organize bir şekilde tek merkezden yönlendirildiği ortaya çıktı.

Geçen hafta Balıkesir'de Otel Basri'de yapılan akil insanlar toplantısını protesto eden, salonu basmak isteyen ve polisin kurduğu barikatları yıkan göstericilerin arkasından Türk Eğitim-Sen çıktı.

Mesajlar ile organize işler

Toplantının yapılacağı gün Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı tarafından tüm üyelerine mesaj atılarak, organizasyonun engellenmesi için harekete geçilmesi istendiği öğrenildi.

"Hainlere gereken dersi verelim"

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen üyelerine atılan mesajda ise yazılı olan ifadeler provokasyonun boyutunu gözler önüne serdi.

İşte atılan sıralı mesajlar:

*Akil (!) İnsanlar Otel Basri'de yapılacak olduğu basın toplantıyı protesto etmek için saat: 17.00'da Devlet Hastanesinin önündeki boşlukta (Bayraklarımızla) toplanalım.

*Akil (!) Adamlar 02.05.2013 Perşembe günü saat: 18.00'da Otel Basri'de olacaklar. Hainlere gereken dersi vermek için hepinizi otel önüne bekliyoruz.

*Akil (!) İnsanları protesto mitingine katılan üyelerimize geçmiş olsun. Katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Bu sözlerden rahatsızlar

Akillerden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Levent Korkut, Otel Basri'de düzenlenen Memur-Sen'in ev sahipliğinde gerçekleyen kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle çözüm sürecinin görüşüleceği yemekli toplantıya katılmıştı. Akiller Marmara Heyetini temsilen konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, terörün bitirilmesini isteyen, ülkenin demokratikleşmesini isteyen, millet iradesinin saygınlığını isteyen herkesin 'akil' olduğunu söyledi. "Bizim işimiz bataklığı kurutmaktır. Bugün milletin ateşine su taşıma zamanı" diyen Ahmet Gündoğdu, şunları söylemişti: "63 akil insan olarak takdim edildik. Sayımız 63 değil en az 75 milyon. Terörün bitirilmesini isteyen, Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyen, millet iradesinin saygın olmasını isteyen herkes bize göre akil insandır, akil örgüttür. Terörün bitmesini isteyen herkes akildir. Ben bu milletin yüzde 99'nun terörün bitirilmesinde hem fikir olduğunu ama bitirme süreci ile ilgili kaygılar olduğunu biliyorum, düşünüyorum." Akillerden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Levent Korkut, Otel Basri'de düzenlenen Memur-Sen'in ev sahipliğinde gerçekleyen kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle çözüm sürecinin görüşüleceği yemekli toplantıya katılmıştı. Akiller Marmara Heyetini temsilen konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, terörün bitirilmesini isteyen, ülkenin demokratikleşmesini isteyen, millet iradesinin saygınlığını isteyen herkesin 'akil' olduğunu söyledi. "Bizim işimiz bataklığı kurutmaktır. Bugün milletin ateşine su taşıma zamanı" diyen Ahmet Gündoğdu, şunları söylemişti: "63 akil insan olarak takdim edildik. Sayımız 63 değil en az 75 milyon. Terörün bitirilmesini isteyen, Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyen, millet iradesinin saygın olmasını isteyen herkes bize göre akil insandır, akil örgüttür. Terörün bitmesini isteyen herkes akildir. Ben bu milletin yüzde 99'nun terörün bitirilmesinde hem fikir olduğunu ama bitirme süreci ile ilgili kaygılar olduğunu biliyorum, düşünüyorum."