'Sen olsan özlemez miydin ağabey?'

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Bursa'ya gelen ve herkesin sevgisini kazanan Suriyeli Muhammed, evini çok özlüyor.

Bursa'nın Gürsu ilçesine bağlı olan Etbalık'ta oturan 10 yaşındaki Muhammed, bir buçuk yıl önce ülkesindeki iç savaş nedeniyle Halep'ten kaçarak biri ikizi 9 kardeşi ve anne babasıyla birlikte Türkiye'ye gelmiş. Muhammed, sempatik ve olgun davranışlarıyla kısa sürede mahallelinin sevgisini kazanmış.

'SEN ÖZLEMEZ MİYDİN AĞABEY'

Üçüncü sınıfa giden Muhammed, komşularının düğününde harıl harıl çalışarak yüklü bir bahşiş kazandı ve onu annesine götüreceğini söyledi. Cep telefonunu eline alan Muhammed, evi ve okulunun bulunduğu Halep'in Anadan semtinin fotoğraflarına internetten açıp bakarak iç çekiyor. Muhammed, 'Evini özlüyor musun?' sorusuna 'Sen olsan özlemez miydin ağabey?' yanıtını veriyor.

5 VAKİT NAMAZ KILIYOR

Konuşmasıyla ve davranışlarıyla çevresindekileri etkileyen Muhammed'in fotoğraf zekası var. Gördüğü bir yüzü hiç unutmuyor. Numaraları birkaç saniye içinde ezberleyebiliyor. En şaşırtan yönü ise henüz 10 yaşında olmasına rağmen vakit namazlarını hiç kaçırmaması.

İKİZ KIZ KARDEŞİ 'DUA'

Henüz 10 yaşında olmasına rağmen metaneti ve sempatikliğiyle mahalledeki herkesin sevgisini kazanan Muhammed'in bir de 'Dua' adında ikiz kız kardeşi var. En sevdiği kardeşi olduğunu söylüyor.

''TELEFONUM BOZULUNCAu2026''

Mahalle sakinlerinden biri, bir buçuk yıldır komşuları olan Muhammed'i böyle anlattı;''Muhammed diğer çocuklardan çok farklı. Hiç evde durmuyor. Her gün yanımıza gelip bize sorular soruyor. Düğünde kendisine söylemememize rağmen misafirlere çay ve kuruyemiş dağıttı. Bir ara evinin fotoğraflarına bakmak için telefonumu istedi, ama bir hata yapmış olacak ki telefon geçici süreliğine bozuldu. Bu duruma çok üzüldü ve düğünde kazandığı bahşişlerin yarısını bana vermek istedi. Bu kadar olgun bir çocuk. Onun kişiliği bizi çok etkiliyor''