Semra Özal da yargılansın

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin davada, duruşma 9 Aralık'a ertelendi. Ersöz'ün avukatı, Gizli tanığın, 'Özal'ı zehirleyerek öldürenin Semra Özal olduğunu' söylediğini hatırlatarak Semra Özal'ın da sanık olarak yargılanması gerektiğini savundu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin davada, Tuğgeneral Levent Ersöz hakkındaki beraat talebi reddedilerek, duruşma 9 Aralık'a ertelendi. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun'un, müvekkilinin beraat talebini reddederek, duruşmayı erteledi. Özal ailesinin avukatı, Özal'ın başbakanlık yaptığı dönemde uğradığı suikastin, zehirlenmenin bir parçası olduğunu ifade ederek, "O dönemki faili meçhul cinayetler ve ölümlere de bakmak gerekir. Mevcut cumhurbaşkanımıza bile kaç suikast yapıldığını ilerde emniyetten sorabilirsiniz. Yargılanan sanık da buzdağının üstteki bir kısmıdır. "JİTEM" diye bir yapı bilindiği halde, resmi yazılarda, 'Türkiye'de JİTEM yoktur' cevabı geliyor. Takdir mahkemenindir" dedi.

Levent Ersöz'ün avukatı ise Gizli tanığın, "Özal'ı zehirleyerek öldürenin Semra Özal olduğunu" söylediğini hatırlatarak bu ifadeye itibar edildiğinde, Semra Özal'ın da sanık olarak yargılanması gerektiğini savundu.