Selman Faruk Dibek Galatasaray'a imzayı attı

Galatasaray'ın alt yapısından yetişen ve genç milli takımda da görev alan Selman Faruk Dibek, sarı kırmızılı kulüp ile profesyonel anlaşma imzaladı.

Galatasaray, alt yapıdan yetiştirdiği futbolcusu Selman Faruk Dibek ile sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılıların resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre genç futbolcu ile 2.5 yıllık kontrat yapıldı.

Selman Faruk Dibek de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Kapısından içeri 7 sene önce girdiğim Galatasaray kulübünde bugünden itibaren profesyonel sözleşme imzalamış bulunmaktayım. Emeği geçen menajerim Mehmet Gültekin, Başkanımız Burak Elmas, yönetim kuruluna ve hocalarıma şükranlarımı sunarım. Bundan sonraki süreçte üzerime düşen yükün çok fazla oluşunun farkında olarak çalışmalarımı fazlalaştırıp Galatasaray'ın başarısı için gece gündüz çalışacağım'' ifadelerini kullandı.

Genç yaşta önemli başarılar elde etti

Sağ kanat mevkiinde oynayan 19 yaşındaki Zonguldak doğumlu futbolcu, bu sezon U-19 takımında 13 maça çıkarken, 2 gol ve 1 asist kaydetti.

Daha önce çeşitli yaş kategorilerinde genç milli takımda da forma giyen Dibek, Almanya'da düzenlenen kulüpler düzeyindeki U-17 Podolski Cup turnuvasında en çok gol atan oyuncu ödülünün de sahibi olmuştu.