​Şehit ailelerinden CHP'ye tepki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Genel Başkanı Pervin Buldan'ın isimlerini etiketleyerek yaptığı 8 Mart paylaşımına şehit aileleri tepki gösterdi.

Ezgi ÇelikAnkara

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği programda şehit anneleri ve eşleriyle bir araya geldi. Programın açılışında konuşan TÜGŞAV Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, tüm şehit ve gazi yakını kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını dile getirdi.

Bu vatanı kimseye bırakmayacağız

TÜGŞAV olarak her daim şehit ailelerinin ve gazilerin yanlarında olmaya söz verdiklerini belirten Başkan Aylar, bu ülke için bedel ödeyenleri yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Genel Başkanı Pervin Buldan’ın isimlerini etiketleyerek yaptığı 8 Mart paylaşımına değinen Aylar, “Birileri çıkmış PKK’yı kendisine arka bahçe sayan, Apo’nun heykelini dikmekten bahseden, bu ülkenin çocuklarını dağa çıkartıp ezen Pervin Buldan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor. Kim kutluyor? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı denilen zat. Lanet olsun, teröre destek veren herkese lanet olsun diyoruz. Teröre destek veren partilerle kol kola giren herkesi lanetliyoruz. Şehit ailelerimizin ve gazilerin laneti onların üzerine olsun” dedi.

Şehitlerin bu topraklar için can verdiğini dile getiren Aylar, “Bu vatanı hainlere çiğnetmemeye de söz verdik. Bugün biz tekrar kadınlarımıza, analarımıza, şehit eşlerine, şehit analarımıza söz veriyoruz; biz bu vatanı kimseye bırakmayacağız. Bu vatanı canımız pahasına savunacağız ve koruyacağız” diye konuştu.