Sayıştayın eğitim ve yayın yönetmeliği yayımlandı

Yönetmelik, denetçi yardımcısı adaylarıyla denetçi yardımcılarının mesleki eğitimi hariç, Sayıştay Başkanlığının denetim ve diğer faaliyetlerle ilgili eğitim ve yayın faaliyetlerini kapsıyor.

Sayıştay Başkanlığı bünyesinde yürütülen eğitim ve yayın faaliyetlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Başkanlığın konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, eğitim çalışmalarına Başkanlık tarafından yön verilecek. Bu faaliyetler Başkanlıkça görevlendirilen Denetim Destek Grubu tarafından yürütülecek.

Başkanlık yurt içinde ve yurt dışında eğitim programları düzenleyebilecek, diğer kuruluşlar tarafından düzenlenen programlara iştirak edebilecek veya destek sağlayabilecek. Eğitim, Sayıştayın amaçları, hedefleri, görevleri, yetkileri, sorumlulukları ve ihtiyaçları dikkate alınarak düzenlenecek plan ve programlara dayandırılacak.

Eğitim, Sayıştay Başkanlığı Stratejik Planı'nda, Eylem Planı'nda ve iş programlarında öngörülen amaçlar doğrultusunda mensupların mesleki bilgisini ve yetkinliğini artırmayı, insan kaynakları planlaması doğrultusunda personeli yetiştirmeyi hedefleyecek.

Birimlerin eğitim ihtiyaçları en geç ekim sonuna kadar birim yöneticileri tarafından Başkanlığa bildirilecek. Meslek mensuplarının eğitim programları, Denetim Destek Grubu tarafından yıllık eğitim planına göre hazırlanarak yürütülecek. Eğitim ücretleri ile yayın ücretlerine ilişkin esasların da yer aldığı yönetmeliğe göre, Başkanlıkça yayımlanmasına karar verilen eserlerin işlemleri Denetim Destek Grubu tarafından gerçekleştirilecek. Sayıştay tarafından yayımlanan eserlerden ücret alınıp alınmayacağı, alınacaksa ücretin tutarı Başkanlık tarafından belirlenecek.

Eseri yayımlanan yazarlara, kamu kurum ve kuruluşlarınca ödenecek telif ve işlenme ücretleriyle ilgili mevzuat hükümlerine göre telif ödenecek. Yayımlanmak üzere sunulan eserleri değerlendiren komisyonda görev alanlarla süreli yayınlarda hakem olarak görev yapanların her birine, eser sahibine ödenecek telif ücretinin yüzde 20'si oranında ödemede bulunulacak. Sayıştayın eğitim ve yayın faaliyetlerinden elde edilen meblağ bütçeye gelir kaydedilecek.