Sandık başında doğum gününü kutladı!

Aydın'ın Germencik ilçesinde 18 yaşını doldurarak ilk kez oy kullanan vatandaş, doğum gününü de sandık başında kutladı.

İlk kez oy kullanmanın heyecanını yaşayan Barış Kara, sandık başında doğum günü pastasını kesti.

Kara, doğum gününün yerel seçime rastlamasıyla daha da anlam taşıdığını belirterek, "Çok mutluyum. Böyle bir seçim gününe doğum günümün denk gelmesi, bir de ilk defa oy kullanma hakkına sahip olduğum için ve böyle bir günde ilk oyumu da kullanmam beni daha da mutlu etti. Dileğim bu oyum herkese hayırlı olur" dedi.

"Engelleri aşalım, oyumuzu atalım"

Bu arada Aydın'da yaşayan 38 yaşındaki görme engelli Mustafa Erkan Tarhan da oyunu kullanacağı 7 Eylül İlköğretim Okulu'nda sandık başına annesi Günay Tarhan tarafından getirildi.

Tarhan, oyunun vatana ve millete hayırlı olmasını dileyerek, "9 yıldan beri görme özürlüyüm, oyumu kullanıyorum, engel tanımıyorum. Ben devletin bana verdiği demokratik hakkımı kullandım. Gelin bugün engellerin hepsini yıkalım. Engelliyiz ama engelli olmayalım. Engelleri aşalım, oyumuzu atalım. Göremememiz bizim için bir engel olmamalı. Bütün engellilerin oylarını kullanmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yetkililere çağrıda bulunan Tarhan, oy kullanması esnasında yetkililerin yardımcı olduğunu ifade ederek, "Ancak engellilerin oylarını zemin katlarda kullanmasını istiyoruz. Üst katlarda oy kullanmak bizim için zor oluyor. Bundan sonraki seçimlerde böyle bir uygulamaya gidilirse çok memnun oluruz" dedi.