ŞAMPUANLARDAKİ BÜYÜK TEHLİKE VE DOĞAL SAÇ BAKIMI

Yıllardır şampuan ve kozmetik ürünleri ile zehirleniyoruz. Bir çok hastalığın sebepleri arasında olmasına rağmen bu gerçekler maalesef hiç kimse veya kurum tarafından da anlatılmamaktadır. Halbuki daha sağlıklı ve ucuz yöntemlerle saçlarımza bakım yapabilir ve her türlü kepek, mantar vb sorunlardan kurtulmamız mümkün.

Bu yazımda sizlere şampuanların zararlarından ve doğal bakım metodlarından bahs edeceğim. Öncelikle şampuanların içeriğine bir bakalım. Şampuanlarda bulunan en zararlı kimyasallar şunlardır ; Sodyum lauryl sülfat, sodyum lauryl eter sülfat, DEA/ Dietanolamin parabenler. Sodyum laureth / lauril sülfat bir yüzey aktif madde ve emilgatör olarak, Tüm şampuanlarda, diş macunlarında, sıvı el sabunlarında, makyaj malzemelerinde ve daha pek çok binlerce kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Sağlığımıza oldukça olumsuz etkileri olan bu kimyasal maddeler, cilt ve ağız yolu ile, kan dolaşım sistemine geçen sls/sles kalbe, karaciğere, akciğere, beyne ve gözlere sirayet eder.

Öncelikle şampuanların içeriğine bir bakalım. Şampuanlarda bulunan en zararlı kimyasallar şunlardır ; Sodyum lauryl sülfat, sodyum lauryl eter sülfat, DEA/ Dietanolamin parabenler. Sodyum laureth / lauril sülfat bir yüzey aktif madde ve emilgatör olarak, Tüm şampuanlarda, diş macunlarında, sıvı el sabunlarında, makyaj malzemelerinde ve daha pek çok binlerce kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır.

Sağlığımıza oldukça olumsuz etkileri olan bu kimyasal maddeler, cilt ve ağız yolu ile, kan dolaşım sistemine geçen sls/sles kalbe, karaciğere, akciğere, beyne ve gözlere sirayet eder. Bu dokularda uzun süre kalarak saç dökülmesi, saç foliküllerine zarar vererek aşındırır ve cilt nemini kaybeder. Şampuanlara eklenen esanslar da oldukça zararlı. Paraben Bir çoğunuzun yakından bildiği bir kouyucu hammadde.

Kozmetiklerin raf ömrünü artırmak için kullanılır. Paraben insanlarda, Endokrin (Hormon) bozulmasına neden olurken, östrojen hareketini taklit edebilir ve üreme ve cinsel gelişimi engelleyebilir. Ayrıca alerjik reaksiyonlara da sebep olurlar. DEA ve bileşikleri içeren ürünlerin kullanımı hafif bir şekilde göz ve cilt tahrişine neden olabileceği son yapılan araştırmalar da uzun süreli maruz kalındığında kanser gibi bir çok daha ciddi sorunlara neden olabileceği düşünülmektedir. Oldukça yüksek bir kanserojendir. Şampuanlar saç derisinin doğal yağlarını götürdüğü için, saç derisinin yağ üretimi bunu dengeleyebilmek için daha fazla tağ üretir. İnsan bedeni harici etkenlere karşı tepki verir. Saç derisi bir biçimde yağ üretiyor. Üretilen bu yağın amacı saçı muhafaza etmektir.

Şampuan kullanımından ötürü saç daha fazla yağ üretmeye başlıyor ve denge bozulmaya başlıyor. Bu sebeple saçı yıkamadığımız sürede bu yağı daha çok hissetmeye başlıyoruz. Buraya kadar şampuanların zararlarına değindim. Peki hocam şampuan veya sabun kullanmayacaksak ne kullanalım der gibisiniz. Şimdi buna cevap vermeye çalışacağım. Hem doğal hemde ucuz bir yöntemle.

Sodyum bikarbonat yani toz karbonat ve doğal elma veya üzüm sirkesi ve su, kepekten mantardan ve kirlerden kurulmak için yeterli. Hem temizlenmiş hemde daha parlak ve bakımlı saçlara merhaba diyelim. Duşa girmeden önce bir su bardağına iki yemek kaşığı toz karbonat ve iki yemek kaşığı da sirke ilave edip karıştırın. Saçlarınızı sıcak su ile ıslatın ve bu karışıma biraz sıcak su karıştırıp saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 2-3 dakika sonra su ile durulamanız yeterli.

Renkli saçlara sahipseniz önceden hazıeladığınız bir su bardağı lavanta çayı ile durulamanız daha da mükemmel bir sonuç verir. Birkaç gün sonra saçınızdaki yağ dengesi normale dönmeye başlar ve kepeklerden de ebediyen kurtulmuş olursunuz. Saçınızın her zamankinden daha sağlıklı ve parlak olduğunu göreceksiniz. Sanki saç kremi kullanılmış gibi daha rahat saçlarınızı tarayabilirsiniz.