Salyangoz yemek caiz mi?

Salyangoz yemek caiz mi? Bu yazımızda salyangoz yemenin İslam''daki hükmünü bulabilirsiniz. İşte salyangoz yemenin İslam''da hükmü...

Salyangoz yemek caiz mi? Bu yazımızda salyangoz yemenin İslam'daki hükmünü bulabilirsiniz. İşte salyangoz yemenin İslam'da hükmü...

Salyangoz yemek caiz mi?

Balık suretinde olmak şartıyla daima suda yaşayıp karada yaşaması mümkün olmayan hayvanların hepsi mubahtır. Diğerleri mubah değildir. Binaenaleyh, su aygırı ve deniz aslanı gibi hayvanlar balık suretinde olmadıkları için haramdır. Midye, istiridye, istakoz ve salyangoz da haramdır. Maalesef birçok kimse aldırış etmeden haram mı, helâl mı sormadan yerler.

Şafiî mezhebine göre yalnız suda yaşayıp karada yaşaması mümkün olmayan deniz hayvanı balık suretinde olmasa da helâldir. (Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II/241)

İLGİLİ HABERLER Muska takmak caiz midir? Tüp bebek caiz mi? Boza haram mıdır? Boza içmek caiz olur mu? Kafeste kuş beslemek caiz midir? At eşek katır eti ve sütü caiz midir? Müzik dinlemek caiz mi? Gece tırnak kesmek caiz mi? Saç boyamak caiz mi? Kadınların kendi aralarında yaptığı altın günü caiz midir? Saç ektirmek caiz midir? Gusle veya abdeste engel olur mu? Midye haram mı? Midye yemek caiz midir? Kasko sigorta caiz mi? Diyanet fetvası Kurşun dökmenin dinimizde yeri var mıdır? Caiz midir? Dövme yaptırmak caiz mi? Günah mı? Haram mı? Kaş almak caiz mi? Kan vermek bağışlamak caiz midir? Topuklu ayakkabı caiz midir? Evdeki sivrisinek böcek ve haşereleri öldürmek caiz midir?