Salih Müslim dünyaya böyle yalvardı! Salih Müslim'den PYD'ye yardım edin çağrısı

Afrin'den Zeytin Dalı Harekatı öncesi firar eden teröristbaşı Salih Müslim terör örgütü PYD için dünyaya yardım çağrısı yaptı. Salih Müslim ABD'ye ağlayarak; 'Erdoğan Misak-ı Milli'den bahsediyor öyle görülüyor ki Musul'a Kerkük'e kadar gidecekler.'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'deki teröristleri temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Askeri birliklerin ve ÖSO'nun kısa sürede büyük bir ilerleme kaydetmesi, teröristleri korkutmaya başladı.

'ÖYLE GÖRÜLÜYOR Kİ MUSUL'A KERKÜK'E KADAR GİDECEKLER'

Teröristbaşı Salih Müslim de, PYD'nin korkusunu şu kelimelerle ifade etti: "Türkiye girdiği hiçbir yerden çekilmedi. Kılık değiştirebilir ama oradan çıkmaz. Erdoğan Misak-ı Milli'den bahsediyor öyle görülüyor ki Musul'a Kerkük'e kadar gidecekler."

BİZİ KURTARIN

Euronews'e konuşan Müslim, Rusya'nın her şeyi Türkiye'ye bıraktığını belirterek, kurtulmak için başta Amerika ve uluslararası güçlerin bunları görüp muhakkak bir şeyler yapması gerektiğini belirtti.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA SON DURUM

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik 'Zeytin Dalı' harekatında 4. gün... Dün akşam itibarıyla 15 nokta terör örgütünden alındı. Afrin'in kritik önemdeki Burseya Dağı'nda çatışmalar devam ediyor. YPG'nin uzun süre hazırlık yapıp mevziler, tüneller kazdığı, gözetleme kuleleri kurduğu dağın bir bölümünün ÖSO, bir bölümünün terör örgütünün elinde olduğu belirtiliyor. Dağda 10 yakın örgüt üyesinin yakalandığı iddia ediliyor. Dün akşam Türk topçusu terör hedeflerini vurdu.

BURSE'YA DAĞI KRİTİK ÖNEME SAHİP

Terör örgütünün Afrin'deki Kandil'i olarak dillendirilen Burseya Dağı, Şaran, Kefercenne ve Bülbül hattı ile birlike Afrin merkeze giriş koridoru açısından da kritik öneme sahip.

Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu nedeniyle de önemli.Özgür Suriye Ordusu, dün Burseya Dağı'ndan fotoğraflar paylaştı. Görüntülerde terör örgütün kazdığı mevziler, gözetleme kuleleleri, kum torbaları görülüyor. Kaynaklar, akşam saatlerinde ÖSO birliklerinin bir miktar taktik çekilme gerçekleştirdiği, terör hedeflerinin topçu ateşiyle vurulduğu ve çatışmanın dağın eteklerinde sürdüğü bilgisini paylaştı. Dün Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları de Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı. ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi.

BURSEYA DAĞI'NDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

TSK destekli ÖSO mensupları, dün öğleden sonra stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı PKK/PYD militanlarından temizleyerek, ele geçirdi. ÖSO güçlerinin Burseya Dağı'nda 10 YPG'liyi de esir aldığı belirtildi. Ancak akşam saatlerinde Burseya Dağı'nda yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu ÖSO güçlerinin buradan geri çekildiği öğrenildi. Çekilmenin ardından çatışmaların dağın eteklerinde devam ettiği bildirildi. YPG'liler, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.