Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Kırşehir'de görev yaptığı camiyi basarak bir imamın darp edilmesi olayı üzerine Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Toplumun yol göstereni, örnek duruşuyla insana ve insanlığa rehber görevini üstlenen din görevlilerine yapılan saldırılar insana, insanlığa yapılan bir saldırıdır ifadelerini kullandı.

Ezgi ÇelikANKARA

Diyanet-Sen Genel Başkanı yaptığı basın açıklamasında saldırıyı kınayarak cami basmanın, insanları darp etmenin, eşkıyalık yapmanın yerinin cami olmadığını söyledi. Kutsal mekanlara yapılan saldırıların iman hanesi basmak olduğunu belirtti.

"Müslümanın Müslümana kin gütmesi kabul edilemez"

Dünyanın dört bir yanında düşmanlıklar hat safhadayken Müslümanın Müslümana kin gütmesi ve gönül yıkmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Bayraktutar, "Biz her zaman örnek olmalıyız diyoruz, örneğimiz şiddet oluyor, biz kardeşlik hususumuzu inşa edelim diyoruz kardeş kardeşi vuruyor, yeterince düşmanımız varken batıllar içinde birbirimize Müslüman deyip batıl yaşıyoruz. Bu bize yakışan bir duruş değildir. Bu kardeşliğin tesisi değildir. İnsanız, şiddetten uzak konuşmayı denesek insanlığın inşasına en azından yardımcı olmuş oluruz" dedi.

"İnsanı yaşat ki toplum yaşasın"

Sendikacılığın önemine değinen Bayraktutar, "Değerler sendikası olan Diyanet-Sen kardeşlik yarışına sayılı günler kala, asla duruşundan vizyonundan ve birliğinden ödün vermeden yoluna devam etmektedir. Biz demokratik haklar ışığında insanı yaşat ki toplum yaşasın düşüncesini iliklerine kadar yaşamış, yaşamaya çalışmış, çalışmakta olan bir sendikayız. Kendi değer yargılarımızı kabul etmeyenleri de, kendi değer yargılarımızı dışlayanı da kardeşlik ve dostluk çerçevesinde kucaklayan bir erdemliler hareketiyiz. Bu sebeple din görevlilerine yapılan sözlü, yazılı, fiili her türlü saldırıyı şiddetle kınıyor, bir daha bu tarz örneklerin yaşanmaması temennisi diliyorum" ifadelerini kullandı.