Saldırının hedefi millet

Adalet Bakanlığı ve AK Parti'ye düzenlenen saldırıya tepki yağdı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, saldırıların demokrasiye, milli iradeye ve çözüm iradesine yönelik olduğunu vurguladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise elde edilen bazı bulgulardan saldırıları terör örgütü DHKP-C'nin gerçekleştirmiş olabileceğini belirtti. STK temsilcileri ve siyasilerden AK Parti'ye geçmiş olsun mesajı yağdı.

KENAN ADEM KIZILAĞIL / ANKARA-

Adalet Bakanlığı ve AK Parti'ye düzenlenen saldırıya tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, saldırıların demokrasiye, milli iradeye ve çözüm iradesine yönelik olduğunu vurguladı.

Bozdağ, şunları kaydetti: "AK Parti ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırılar, demokrasiye, milli iradeye ve çözüm iradesine yöneliktir. AK Parti, hak bildiği yolda yürümede, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmada ve milletimizin yararına olan her adımı atmada kararlıdır. Bizim milletimize hizmet sözümüz ve bu yolda yapacak çok işimiz var. Hiç bir terör eylemi, bizi yolumuzdan alıkoyamaz."

Arınç, adres verdi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik düzenlenen saldırıları terör örgütü DHKP-C'nin gerçekleştirmiş olabileceğini belirtirken, elde edilen bazı bulgulardan saldırıları bu örgütün yapmış olabileceği kanaati edinildiğini söyledi. Arınç, terörün devam etmesini isteyen iç ve dış mihrakların bulunduğunu kaydederken, süreci baltalama girişimlerinin de mutlaka yapılacağını dile getirdi. Çalışmaların titizlikle devam edeceğini söyleyen Arınç, faillerin en kısa zamanda ortaya çıkarılacağını söyledi.

AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırıları kınama yağıyor.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar, "Bu saldırı Ak Parti Hükümetinin çözüm iradesini baltalamak isteyenlerin, demokrasi ve özgürlüklere tahammül edemeyenlerin sabotesidir" diye konuştu.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turba ise"Yapılan bu saldırıların milletin vicdanında hiçbir zaman kabul görmeyeceğini aksine birleştirici etki yapacak" şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen,"Nevroz arifesinde birileri Türkiye'yi karıştırmak için düğmeye bastı" dedi.

SP'den sert kınama

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı binasına yönelik terörist saldırıyı kınadı. Kamalak, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e geçmiş olsun mesajı gönderdi. "Hiçbir mazeret Terörün gerekçesi olamaz" dedi.

TOBB: Saldırılar bizleri yıldıramaz

İş dünyası örgütleri de AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na eş zamanlı yapılan saldırıları kınayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de yüzyıllardır kökleşmiş kardeşlik duygularının var olduğunu hatırlatarak "Barış ve kardeşlik dışında hiçbir eylem halkımızın vicdanında kabul görmez ve lanetlenir. Bunuherkesin bilmesi, anlaması lazım. Bu tür saldırıların karşısında her zaman olduğu gibi bir ve beraber duracağız" dedi. MÜSİAD: Yolumuzdan edemeyecekler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak yaptığı yazılı açıklamada, saldırıları manidar ve provokatif olarak gördüklerini bildirdi. Türkiye'nin, birlik ve beraberlik yolunda yürümeye devam edeceğini dile getiren Olpak, "Huzurdan ve sağduyudan yana olduğumuzun altını çiziyor, işadamları olarak büyük ve saygın Türkiye idealine inancımızı yineleyerek saldırılarda yaralanan vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi. TESK: Cevabı halk verecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yaptığı yazılı açıklamada, saldırıları büyük bir nefretle kınadıklarını bildirdi. Türkiye'nin ekonomik olarak da demokratik olarak da yükselmesini, gelişmesini istemeyen bazı güçlerin en kritik günlerde ortalığı karıştırmak istediğini dile getiren Palandöken, bu tür senaryoların daha evvelde sahnelendiğine dikkat çekti. Artık bu tür girişimlerin ülkedeki gelişmeleri engellemeyeceğini dile getirdi.