Saldırının arkasında DHKP-C olabilir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıların arkasında terör sorunun çözümü için yürütülen süreci baltalamak isteyenlerin olabileceğini söyledi. DHKP-C'yi işaret eden Arınç, "Örgüt, 'ayaktayız' mesajı vermek istemiş olabilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle yaptığı toplantıda Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıları değerlendirdi.

Saldırılarda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Arınç, "Adalet Bakanlığı dolmuş duraklarına yakın bir yer. Geçmişte acı olayların yaşandığı Kumrular Sokağı'na, Başbakanlık'a yakın bir yer. El bombasıyla yapılmış bir eylem. Can kaybının olmaması sevinci" dedi.

Terör sorunun çözümü için yürüyen sürece dikkat Arınç, "Hassas bir zamandayız. Bir tarafta bir çözüm süreci ilerliyor. Çözüm sürecinin gidişatının olumlu olduğunu herkes görüyor. Ancak bu süreçten hoşlanmayan, bu süreci boşa çıkarmak isteyen, geçmişte olduğu gibi yine çözümsüzlüğün içinde terör olaylarının devam etmesini arzulayan iç ve dış mihraklar mutlaka bulunmaktadır. Çözüm sürecinden sonuç alınamamasını, bir yerde tökezlenmesini isteyenler böyle bir eylem yaparak hedef göstermiş olabilirler. Biz varız, biz bunu istemiyoruz, bunu istemiyoruz şeklinde bir eylem olabilir" diye konuştu.

Saldırının ardında DHKP-C'nin olabileceğini dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu terör örgütü 70'li yıllardan bu yana zaman zaman duraklayan, zaman zaman eylemlerine hız veren bir görüntü çiziyor. Özellikle Dursun Karataş'ın ölümünden sonra eylemsizlikten bir takım sonuçlar çıkaranlar, yeni can alıcı eylemler yapmak suretiyle bu örgütün varlığını ortaya koymaya çalıştılar. En son ABD Büyükelçiliği'ndeki saldırıyı bu örgütün yaptığını biliyoruz. Son aylarda veya son haftalarda özellikle İstanbul ve Ankara'da yürütülen operasyonlarda örgütün bütün dinamikleri alt üst edildi. Tabii Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu operasyonları eleştiren sözleri hayretimize mucip olmuştur.

Sabancı suikastinden başlayarak pek çok kanlı eylemlere kanaat edindiğimiz bu örgütün son operasyonlara bir tepkisi olarak yorumlamak mümkün. Kesin olmamakla, bazı bilgilerden, bazı bulgulardan, bazı iz sürmelerden bu örgütün bu eylemi yapabilmiş olacağı bir kanaat olarak yer ediyor.

Eylemin yapılış tarzı, zamanı ve vermek istediği mesaj 'Siz hangi operasyonu yaparsanız yapın, hangi dalımızı keserseniz kesin; biz ayaktayız, size bu cevabı gönderiyoruz' şeklinde akılları sıra bir mesaj vermek istemiş olabilirler."

Geçmiş olsun dileyen Arınç, "Umarım bunlar tekrarlanmaz, olayın faili ya da failleri yargı önüne çıkarılır" dedi.