Sakın rehavete kapılmayın!

Yapılan seçimle birlikte Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı'nda olduğunu ifade eden Bahadır Yenişehirlioğlu, "Baştan beri küresel güçlerin, emperyalistlerin, PKK'nın ve FETÖ'nün de dahil olduğu bir proje mi yoksa Anadolu irfanı mı kazanacak sorusu vardı. Cevabı Anadolu irfanının zaferi oldu. Şimdi rehavete kapılmak yok, rehavete kapılan kaybeder. Okçular tepesini bırakmayacağız, sandıklara sahip çıkacağız" dedi.

Haber: Özlem Doğan

Türkiye 28 Mayıs’ta 2. tura kalan seçimler için yeniden sandığa gidecek. Arkasına ABD’yi, Avrupa’yı, Terör örgütü PKK ve FETÖ’yü, oy potansiyeli olan ve olmayan irili ufaklı partileri alan 7’li masa ve yıllardır seçim üstüne seçim kaybeden adayı Kemal Kılıçdaroğlu sandıktan yenilgiyle çıktı. 50+1 kuralı gereği yeniden tekrar sandığa gidilecek ve Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı belirlenecek. Önümüzdeki süreci AK Parti Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ve Siyaset Bilimci Dr. Alihan Limoncuoğlu Milat’a değerlendirdi.

Anadolu irfanı yine kazandı

Türk halkının yüksek oranda sandığa gidip oy kullanmasının demokrasinin gelişimi açısından sevindirici olduğunu ifade eden Bahadır Yenişehirlioğlu, “Yıllardır diktatörlük iddialarının olduğu Türkiye’de gördük ki hadise hiç de karşı cenahın karalaması gibi değil, demokrasi zuhur ediyor ve aday ilk turda seçilemiyorsa seçilemiyor. 21 yıllık iktidarında birçok felaket yaşamış bir iktidar, küresel güçlerin ve emperyalistlerin, Kandil’in, PKK’nın, FETÖ’nün dahil olduğu bir projede baştan beri Anadolu irfanı mı emperyalistler mi kazanacak demiştim. Anadolu irfanının kazandığını gördük, Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda. "

Ülke insanı istikrar istiyor

İkinci turun Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındaki bütün partilerin iddialarını kaybettiğini gösterdiğini belirten Yenişehirlioğlu, “Millet İttifakı ilk turda kazanacağını söylüyordu, bunun ne kadar boş olduğu görüldü. Kılıçdaroğlu’nun yanına aldığı küçük partilerden fayda umduğu ve bu noktada demokrasiyi daha iyi temsil edeceği iddiasının da ne kadar boş olduğu ve zerre kadar ona faydası olmayan partilerin CHP’den 39 adet milletvekili aldığını gördük. Bu seçim Erdoğan’la Kılıçdaroğlu arasında geçen bir seçim değil, Tayyip Erdoğan kendi içinde yarışıyor. Milletimizde bir Anadolu irfanı var. Ülkemizin insanı istikrar istiyor, kaos istemiyor. Millet İttifakı lehine arzu ettikleri sonucu alamayınca deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza hakaret eden ve onların daha da acı çekmesine yönelik açıklamaları halkın takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Okçular tepesini boş bırakmayın

Zafer müjdesiyle uyanıncaya kadar okçular tepesi terk edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yenişehirlioğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Biz milletvekilleri olarak sahadayız, çalışmamıza devam edeceğiz. Rehavete kapılan bu seçimi kaybeder. Türkiye’nin bambaşka noktalara, daha ileri seviyelere evrilmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bu seçimin var olma, yok olma mücadelesi olduğu bilinciyle çalışacağız. Ülkemizi daha ileri taşımak için küreselcilere ve emperyalistlere fırsat vermeyeceğiz. Sandıklara tekrar sahip çıkacağız. Bu noktada halkımızla birlikte Türkiye’de demokrasinin sigortası olduğumuzu gösterdik. Ta ki Recep Tayyip Erdoğan’ın YSK tarafından ‘Başkan olarak seçilmiştir’ sözünü duyuncaya kadar devam edeceğiz.”

'Erdoğan’ın ikinci tur zaferi garanti'

Siyaset Bilimci Dr. Alihan Limoncuoglu ise şunları dile getirdi: “Seçimin ilk tur sonuçlarına baktığımızda net bir şekilde Türkiye’de sağın ve milliyetçilerin zafer kazandığını söyleyebiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferinin ise sadece iki haftalığına geciktiğini söylemek mümkün. Önümüzdeki bir buçuk haftada çok çok sıradışı bir şey olmadığı sürece Erdoğan’ın ikinci tur zaferi garanti gibi. Tüm bunlarla beraber Erdoğan seçmeninin olası bir rehaveti bu galibiyete engel olabilecek tek potansiyel olgu olarak karşımıza çıkıyor. Sinan Oğan’ın ve kitlesinin kimi veya hangi tarafı destekleyeceği merak konusu. İyi tanıdığım bir kitle olduğunu düşündüğüm Oğan seçmenleri kanımca kabaca yüzde 40’a yüzde 60 Millet ittifakı lehine oy kullanacaklardır. Bu gerçeklik Erdoğan’ın bir dönem daha cumhurbaşkanı olması için oldukça yeterli.”