Sağlıkta millileşme

Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ülkemizin başlattığı millileşme projesini, Türkiye’nin liderlik hedefleriyle erdemli bir gücün doğuşu olarak gördüklerini söyledi.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen Halk Sağlığı Günleri programı Ankara’da başladı. Programa, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve çok sayıda akademisyen, bürokrat ve uzmanlar katılıyor. Programın açılışında konuşan Metin Memiş, Halk Sağlığı Günleri’ni her yıl farklı bir tema ile ele aldıklarını, bu yılki programın da ülkemizin başlattığı yerlileşme ve millileşme hamlesine destek amacıyla ‘Sağlıkta Millileşme ve Yerlileşme’ başlığı altında düzenlendiğini kaydetti.

Millileşme insanı yüceltme davası

Sağlıkta sessiz bir devrim gerçekleştiren Türkiye’nin, sadece ülkemizde değil, dost ve kardeş pek çok ülkeye götürdüğü sağlık hizmetleriyle de küresel vizyonunu, insanlık davasını ortaya koyduğunu belirten Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlığı koruma ve geliştirme politikalarında, tıbbi bilgi ve teknolojik gelişimde, Türkiye’nin liderlik hedeflerini de, insanlığı ve küresel sağlığı tröstlerin insafından kurtaracak erdemli bir gücün doğuşu olarak görüyor ve önemsiyoruz. Bilim ve tekniği insanlığa mal etme erdeminden uzak bir dünyada yaşıyoruz. Kapitalist düzen varlığını, yığınları köleleştirmeye bağlamış, ahlaka ve vicdana saldırmaya devam ediyor. Millileşme Davası, madde saltanatı ve sömürü düzenine karşı, Hakkı temsil etme, insanlık onurunu koruma, insanı yaşatma, insanı yüceltme davası olmalıdır. Özellikle en değerli varlık olan sağlık alanında gerçekleşecek böyle bir dönüşüm, insanlığın selameti adına çok değerli bir kazanım olacaktır.”