Rusya'ya çalışan 5 kişi kafası kesik halde bulundu

Rusların Suriye'de kullandığı cani topluluğu 5. Kolordu üyesi 5 kişinin başları kesilmiş halde cesetleri bulundu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kaynaklarına göre, kimliği belirsiz silahlı bir grup Suriye'nin doğu Daraa kırsalında Rus destekli 5. Kolordu üyesine suikast düzenledi. Rusya tarafından kurulan Beşinci Kolordunun bir üyesi Sayda kasabasında öldürdü.

Öte yandan SOHR, bugün yaptığı açıklamada ise 5. Kolordu üyesi 5 kişinin Daraa'nın doğu kırsalındaki El-Msifrah ve El-Sahvah arasındaki kontrol noktalarının yakınında bir evde başları kesilmiş olarak bulunduğunu bildirdi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda Esed askeri intikal ederken, failler bulunamadı.

Haziran'dan beri bölgede farklı yöntemlerle yaklaşık 700 suikast eylemi düzenlendi. Bu dönemde 12'si kadın, 15'i çocuk, 122'si sivil olmak üzere de 447 kişi öldürüldü. Yine saldırılarda rejim güçlerinden 199 milis öldü. 23 Hizbullah üyesi ve 22 Beşinci Kolordu mensubu da suikast sonucu öldürüldü.

Habervitrini'ne göre, Esed'e yardım bahanesi ile Suriye'yi işgal eden Rusya, ele geçirdiği bölgeleri kontrol altında tutmak için kendi kolordu kuvvetlerini kurdu. Bunlar içinde en büyüğü olan 5. Kolordu, Putin yönetiminin Esed askerlerinden özel seçitği askerlerden oluşuyor. Lazkiye'deki Rus üssünde eğitilen askerler, Suriye'nin kuzey ve orta kesimde sahaya sürüldü. Bölgee kanlı katliamlarlar ile halkı korkutup kaçırmaya çalışan 5. Kolordu, canice katliamları nedeniyle bütün grupların da hedefi oldu.