Rusya'dan Meta'ya sert tepki: 'Bu kabul edilemez'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Meta'nın Rus medya kuruluşlarına yönelik yasağını "olumsuz ve kabul edilemez" olarak nitelendirerek, bu kararın Meta ile ilişkilerin iyileşmesini zorlaştırdığını söyledi.

Haber: Yunus Akseki

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Peskov, Meta'nın Rus medya kuruluşlarını platformlarında yasaklama kararını değerlendirerek, bu durumu "olumsuz ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Ayrıca, bu adımın Meta ile ilişkilerin iyileştirilmesi ihtimalini zorlaştırdığını vurguladı.

Ayrıca, bu adımın Meta ile ilişkilerin iyileştirilmesi ihtimalini zorlaştırdığını vurgulayan Peskov şu ifadeleri kullandı:

"Meta bu eylemlerle kendisini itibarsızlaştırıyor. Rus medyasına yönelik bu tür seçici eylemler kabul edilemez. Bunu son derece olumsuz bir karar olarak değerlendiriyoruz. Elbette bu, Meta ile ilişkilerimizi iyileştirme ihtimalini zorlaştırıyor."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus ordusundaki asker sayısını yaklaşık 180 bin kişi artırarak toplam askeri personel sayısını 2 milyon 389 binin üstüne çıkaran kararname imzalamasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Peskov, "Bu karar, sınırlarımız boyunca ülkemize yönelik tehditlerden kaynaklanıyor. Bunun nedeni batı sınırlarındaki aşırı derecede düşmanca durum, doğu sınırlarındaki istikrarsızlık. Dolayısıyla bu durum önlemlerin alınmasını gerektiriyor." diye konuştu.