Rusya Kiev'i balistik füzelerle vurdu

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sabaha karşı seyir ve balistik füzelerle saldırdığı ve hava saldırısı alarmının 3 saat boyunca devam ettiği bildirildi.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, kurumunun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın 44 günlük bir aradan sonra Kiev'e füze saldırısı düzenlediğini belirtti.

Popko, Rus ordusunun saldırıda Х-101/Х-555/Х-55 model seyir füzeleri ve balistik füzeler kullandığını paylaşarak, başkentteki hava saldırısı alarmının yaklaşık 3 saat sürdüğünü kaydetti.

30'a yakın füze düşürüldü

Aynı zamanda Popko, füzelerin şehri farklı yönlerden eş zamanlı olarak vurduğunu belirterek, "Hava savunma kuvvetleri, Kiev üzerinde balistik füzeler dahil olmak üzere 30'a yakın füzeyi etkisiz hale getirdi." dedi.

Svyatoşin ilçesinde füze parçalarının bir anaokulu binasına ve bir apartmana zarar verdiğini aktaran Popko, Şevçenko ilçesinde ise saldırı sonucu bir apartmanın hasar gördüğünü belirtti.

10 kişi saldırılarda yaralandı

Ayrıca Popko, Podilski ilçesinde bir binanın bahçesine füze parçalarının düştüğünü bildirerek, tüm acil servis ekiplerinin olay yerlerinde çalıştığını ifade etti.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Kiev'e düzenlediği füze saldırısında 10 kişinin yaralandığını duyurdu.