Rusya Doğu Guta'da yeni ateşkesin başlatıldığını duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Guta'da yeni bir insani ateşkesin başlatıldığını duyurdu. Açıklamanın dün akşam gerçekleşen Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası gelmesi dikkat çekti

Rejim güçlerinin kuşatması ve bombardımanı altındaki Doğu Guta için bir ateşkes iddiası daha geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, bugün Doğu Guta'da yeni bir insani ateşkesin başlatıldığını duyurdu.

Rus yetkililer, bölgedeki bazı muhalif savaşçıların Doğu Guta'yı terketmeye hazır olduğunu iddia etti. İsteyenlerin aileleri ve silahlarıyla birlikte bölgeden ayrılabileceği de açıklamada ifade edildi.

ERDOĞAN VE PUTİN TELEFONDA DOĞU GUTA'YI GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefonla görüşmesinde, Doğu Guta'daki halka insani yardımların ulaştırılarak, yaşanan felakete bir an önce son verilmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Erdoğan ile Putin'in telefonla görüşmesinde, BM Güvenlik Konseyi'nin kararı doğrultusunda Doğu Guta'da ateşkesin tam olarak hayata geçirilmesi için özellikle Türkiye, Rusya ve İran'ın ortak çaba harcamasının büyük önem taşıdığı vurgulandı.