Romörkör kazasındaki şehitlerin isimleri

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Askeru00ee Tersanesi'nde 'Değirmendere' römorkörünün alabora olması sonucu şehit olan sekiz asker ve iki işçinin kimlikleri belirlendi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Askeru00ee Tersanesi'nde "Değirmendere" römorkörünün alabora olması sonucu şehit olan sekiz asker ve iki işçinin kimlikleri ve memleketleri belirlendi. Bunlar şu şekilde: İkmal Başçavuş Veysel Gündoğdu (Gaziantep), deniz erleri Süleyman Mert Paşalı (Çanakkale), Fehmi Kocaman (Uşak-Ovacık), Ali Can Bülbül (Isparta), Serdar Baloğlu (Balıkesir-Gönen), Rıdvan Çöpçü (Samsun-Ladik), Semih Sözen (Erzurum-Oltu), Er Yavuz Erslan ile tersane işçileri Cafer Kırbaş ve Ercan Biçer (İzmir). Şehitler için bugün Alaybey Tersanesi'nde askeru00ee tören düzenleneceği, cenazelerin memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

Şehitler için bugün Alaybey Tersanesi'nde askeru00ee tören düzenleneceği, cenazelerin memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

Bu arada 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 17 kişinin yaralandığı römorkör kazasının yaşandığı Alaybey Askeru00ee Tersanesi'nde, sabah saatlerinde herhangi bir çalışmanın yapılmadığı görüldü.

ŞEHİT VEYSEL GÜNDOĞDU'NUN EVİNDE YAS

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Alaybey Tersanesi'nde dün yaşanan römorkör kazasında şehit 10 askerden biri olan İkmal Başçavuş Veysel Gündoğdu'nun baba ocağı Gaziantep'e ateş düştü.

EŞİ İKİ AYLIK HAMİLE

Evli ve 1 çocuk babası şehit Veysel Gündoğdu'nun Mücahitler Mahallesi'nde bulunan evi Türk bayrakları ile donatılırken, haberini alan ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Haberi alan şehidin yakınları ve arkadaşları şehidin evine taziyeye akın etti. En son Kurban Bayramı'nda Gaziantep'e eniştesinin cenazesine geldiği öğrenilen şehit Gündoğdu'nun 6 yaşında bir kızının bulunduğu ve eşi Meltem'in ise 2 aylık hamile olduğu öğrenildi.

SAMSUN LADİK'TE GÖZYAŞI

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşanan römorkör kazasında şehit düşen 10 askerden birinin Samsun'un Ladik ilçesinde Rıdvan Çöpcü olduğu belirlendi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Askeru00ee Tersanesi'nde 'Değirmendere' römorkörünün alabora olması sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi. Gelen bilgi üzerine Ladik ilçe Jandarma Komutanlığında görevli yetkililer, acı haberi Ladik ilçesinin Yumaklı köyünde yaşayan Deniz Er Çöpcü'nün ailesine sabah saatlerinde iletti.

ŞEHİT PAŞALI'NIN SOKAĞI BAYRAKLARLA DONATILDI

İzmir'de yaşanan römorkör kazasından şehit olan sekiz askerden biri, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinden. Mert Paşalı'nın evi Türk bayraklarıyla donatılırken ayakkabıları da kapının önüne koyuldu. Alaybey Askeru00ee Tersanesi'nde dün yaşanan kazada şehit olan askerlerden Paşalı'nın ailesine haber, Gelibolu'daki askeru00ee yetkililer tarafından gece geç saatlerde ulaştırıldı. Otobüs şoförü olan emekli Astsubay Memduh Paşalı ve anne İlknur Paşalı, acı haberle yıkıldı. Cenazeyi almak için İzmir'e giderlerken ilçede haberi duyanlar da şehit evine koştu. Türk bayraklarıyla donatılan evde hüzün hakim. Şehidin anneannesi Kamile Akkaya ve dedesi Süleyman Akkaya, torunlarını son defa izne geldiğinde gördüklerini söyledi. Terhisine 40 gün kaldığı öğrenilen Mert Paşalı'nın, son olarak sosyal paylaşım sitesinde şu mesajı yazdığı öğrenildi: "Arafta kaldım, ne ölüyüm ne diriyim. Ya döndür hayata güldür yüzümü ya da bırak yanayım savur külümü."

GENELKURMAY'DAN MESAJ

Genelkurmay Başkanlığı, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Alaybey Tersanesi'nde, bakımı yapılan 'TCG Değirmendere' adlı römorkör denize indirilirken 'alabora' olması sonucu hayatını kaybedenler için taziye yayınladı. Genelkrumay Başkanlığı sitesinde şehit olan her 10 isim için ayrı bir taziye mesajı yer aldı. Taziye mesajlarında şehitlerin resimleri de yer aldı. Mesajda ise "Başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın." ifadeleri yer aldı.